Ahmet Türk'ten 'Burcu Köksal'ın sözlerine yanıt! Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu için ne dedi?

Ahmet Türk'ten 'Burcu Köksal'ın sözlerine yanıt! Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu için ne dedi?

DEM Mardin adayı Ahmet Türk, CHP Afyonkarahisar adayının DEM Partilileri ötekileştiren açıklamaları ile ilgili CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Köksal'a karşı söylemleri ile ilgili konuştu.

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Ahmet Türk, CHP’li isimlerin Burcu Köksal'ın sözlerine karşı karşı tutumlarına ilişkin açıklama yaptı.

"CHP'Yİ SORGULAMAK DOĞRU DEĞİL"

Serbestiyet'ten Mustafa Ali Aykol'un haberine göre, açıklamalarında CHP’nin Köksal’ın ifadeleri üzerinden yargılanamayacağını belirten Ahmet Türk, “Bu ırkçı, faşist bir anlayışın sonucudur. Bu kişi maskesini düşürmüş ve gerçek yüzünü göstermiştir. Aslında böyle bir açıklama Kürtleri hem kendisine hem de partisine karşı adeta güvensiz hale getirdi. Zaten daha önce de bir güvensizlik vardı CHP’nin bazı tavırlarından dolayı. Ama bu olay üzerinden bütün CHP’yi sorgulamak doğru değil. CHP’nin tamamının onun dilinden bir anlayışa sahip olmadığını biliyoruz. Bu kişi bir yerde de kendi partisine, CHP’ye büyük zarar vermiştir” dedi.

"SORUMLU HAREKET ETTİLER"

Ahmet Türk, açıklamasında Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun bu konudaki tutumunu da takdir etti. Türk, şunları söyledi:

"Elbette ki böyle ırkçı ve faşist bir anlayışa karşı CHP suskun kalsaydı gerçekten büyük bir vebalin altında kalırdı. Zaman zaman sosyal demokrat olduğunu iddia eden bir parti olarak kendi iddiasının altında kalırdı. Sadece CHP’ye değil bütün topluma zarar verirdi. O yüzden bunu düzeltmek ya da karşı çıkmak konusunda sorumlu hareket ettiler.”