AKP, açılışı yapılan kütüphaneyi ismini değiştirerek yeniden açtı!

AKP, açılışı yapılan kütüphaneyi ismini değiştirerek yeniden açtı!

2019 yılında mezunlar tarafından açılan kütüphane, ismi değiştirilerek yeniden açıldı.

Sözcü'den Mert Öz'ün haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in, 2019 yılında mezunlar tarafından açılan kütüphanenin ismini değiştirerek tekrar açılışını yaptığı ortaya çıktı. Kütüphaneye Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu'nun isminin verilmesi tepki çekti.

FAALİYETTE OLAN KÜTÜPHANENİN YENİ AÇILMIŞ GİBİ KURDELESİ KESİLDİ

Geçtiğimiz gün İstanbul Atatürk Fen Lisesi kütüphanesinin açılışına katılan Mahmut Özer, 3 senedir faaliyette olan kütüphaneyi yeni açılmış gibi kurdelesini kesti.

KÜTÜPHANE ZATEN 2019'DA AÇILMIŞTI

Etkinlikte bir de konuşma yapan Mahmut Özer, “Eğitimdeki dönüşümün mimarı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” dedi. Ancak Bakan Mahmut Özer'in katılıp açılışını yaptığı kütüphanenin, 2019 yılında mezunların bağışlarıyla açıldığı ortaya çıktı. Duvarındaki periyodik tabloda katkı veren mezunların adının da yazılı olduğu kütüphanenin isminin, mezunlara haber verilmeden değiştirildiği öğrenildi.

ERHAN AFYONCU İSMİ TARTIŞMASI

Mezunların katkısıyla açılan kütüphaneye ise Milli Savunma Üniversitesi rektörü  tarihçi yazar Erhan Afyoncu'nun ismi verildi. Erhan Afyoncu’nun İstanbul Atatürk Fen Lisesi mezunu olmadığı öğrenildi. Karara tepki gösteren mezunlar, “En azından okulumuz mezunu bir Türk bilim insanının adı verilseydi” diyerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nı ideolojik fayda sağlamakla eleştirdi.