AKP içinden Van'da yaşananlara bir tepki daha! Abdulahat Arvas'a seslendi

AKP içinden Van'da yaşananlara bir tepki daha! Abdulahat Arvas'a seslendi

AKP'nin eski Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek Van'daki mazbata kararına tepki gösterdi.

AKP'nin 23. dönem Hakkari milletvekili Abdulmuttalip Özbek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Van seçimlerinde ikinci olan AKP'nin adayı Abdulahat Arvas'a seslendi.

Yerel seçimlerde Van'da DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan oyların yüzde 55.48'ini alarak birinci oldu. AKP'nin adayı Abdulahat Arvas ise yüzde 27.15 oy alarak ikinci sırada yer aldı. Ancak mazbata ikinci sıradaki Arvas'a verilmek istenince ortalık karıştı.

"O KOLTUĞA OTURMA" ÇAĞRISI

Van'da DEM Partili Zeydan'ın mazbatasının yarısından az oy alan AKP adayına verilmesine AKP içinden de itiraz geldi. AKP'de faaliyetlerini sürdüren eski Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, 'kardeşim' diyerek seslendiği Abdulahat Arvas'a "O koltuğa oturma" çağrısı yaptı.

"MİLLETİMİZİN KARARINA HÜRMETSİZLİK ETMEYECEĞİZ"

Özbek sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Kardeşim Abdulahat Arvas milletin desteği olmadan yönetime gelmek vicdanı yaralar. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim gecesi konuşmasını hatırlamanı isterim: ‘Milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyecek, milletin takdirini sorgulamaktan uzak duracağız’

"ADINI AİLENİ TÜM VANLILARI DÜŞÜNEREK BU KARARDAN BİR AN ÖNCE VAZGEÇMENİ DİLERİM"

AKP olarak tüm çabalarımıza rağmen Vanlı vatandaşlarımız tercihini Abdullah Zeydandan yana kullanmıştır Bize düşen milletimizin seçimine saygı göstermek ve önümüzdeki seçimler için çalışmaktır Adını aileni tüm Vanlıları düşünerek bu karardan bir an önce vazgeçmeni dilerim."

1.jpg2.jpg