AKP Mardin'de kan kaybediyor! İddia: AKP’nin önde gelen isimleri CHP’ye katılmak için hazırlık yapıyor

AKP Mardin'de kan kaybediyor! İddia: AKP’nin önde gelen isimleri CHP’ye katılmak için hazırlık yapıyor

Mardin’de, AKP’den milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapan bazı isimlerin aileleriyle CHP’ye geçeceği iddia edildi.

Mardin’in Derik ilçesinde daha önce AKP ilçe Başkanlığı yapan Ali Osman Tutal’ın sosyal medya hesabından, “Sessizler konuşmaya karar verdi. Biz her zaman net olduk! Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımıza hep güven verdik. Kararlarımızı alırken geniş kapsamlı istişareler yapıp, çok düşünerek Kararlar aldık…Verdiğimiz Kararlarımızı uygulamaktan geri durmadık…Evet eskiden olduğu gibi şimdi de geniş kapsamlı istişarelerimizi yapıp çok düşündük. Ve kararımızı uygulamaya az kaldı” mesajını paylaşması dikkat çekti.

ANKARA’YA GELİP KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜLER

Mardin’de, AKP’de yıllardır siyaset yapan, milletvekili, belediye başkan adayı, ilçe başkanı olan çok sayıda ismin yakın zamanda CHP’ye geçeceği öğrenildi. Medyascope’un haberine göre, bu kişilerin önce yerelde CHP yöneticileriyle görüştü daha sonra Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partinin üst düzey yetkilileriyle bir araya geldi.

Ferit Aslan’ın haberine göre; CHP yetkilileri, görüşmeleri doğrularken, AKP’den CHP’ye toplu geçişin Kurban Bayramı’ndan önce olabileceğini belirtti. Yıllardır AKP’de siyaset yapan ve CHP’ye geçmeye hazırlanan siyasetçiler ise konuyla ilgili konuşmak istemedi.