AKP, Meral Akşener'in 81 ilde aday çıkarma kararına ellerini ovuşturuyor

AKP, Meral Akşener'in 81 ilde aday çıkarma kararına ellerini ovuşturuyor

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracakları yönündeki açıklamasına ilişkin konuştu.

AKP İstanbul Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, parti il binasında 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Kongre sonrası yerel seçimlere yoğunlaşacaklarını söyleyen AKP'li Kabaktepe, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 81 ilde kendi adaylarını çıkaracak olmasına ilişkin de değerlendirme yaptı.

"KONGRE, YÜRÜYÜŞÜMÜZE BÜYÜK BİR GÜÇ KATACAK"

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre Kabaktepe şunları söyledi:

"İstanbul'a yönelik her türlü hazırlıklar yapılacak. Bu kongre, bu yürüyüşümüze büyük bir güç katacaktır"

"BU SEÇİME NASIL GİRMEMİZ LAZIM, NE YAPMAMIZ LAZIM, BUNU PLANLIYORUZ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 81 ilde aday çıkaracakları yönündeki açıklaması sorulan Kabaktepe, şunları kaydetti:

"Akşener'in açıklamasının 31 Mart'ı nasıl şekillendireceğine yönelik yorumlar da var. Bu karar devam edebilir veya etmeyebilir. Bizim İstanbul'daki yaklaşımınız şu: Rakiplerimizin nasıl bir kombinasyonla seçime gireceğinden ziyade AK Parti olarak bu seçime nasıl girmemiz lazım ve ne yapmamız lazım, bunu planlıyoruz.

"AKŞENER'İN DEDİĞİ ŞEKİLDE OLURSA TABLONUN NASIL OLACAĞI ORTADA"

İkincisi, seçim sürecinde partilerin tutumları da seçimleri etkileyecek. Mayıs seçim sonuçlarına baktığımızda sadece İstanbul değil, birçok ilde Sayın Akşener'in dediği şekilde partilerin ayrı ayrı seçime girmesi halinde tablonun nasıl olacağı ortada. İstanbul'da da öyle. Ama tam Akşener'in dediği gibi olacak mı olmayacak mı, öyle bir müzakere var."