AKP-MHP gerilimi canlı yayına sıçradı: "DEM kazanırsa affetmeyiz"

AKP-MHP gerilimi canlı yayına sıçradı: "DEM kazanırsa affetmeyiz"

İki partinin rakip olduğu Elazığ'da emniyetin düzenlediği operasyonun ardından AKP ve MHP arasındaki gerilim canlı yayına da yansıdı.

AKP’ye yönelik Elazığ Emniyeti tarafından peş peşe yapılan operasyonlar Cumhuriyet gazetesi aracılığı ile gündeme gelmişti. AKP ve MHP'nin rakip olduğu ildeki operasyonların ardından AKP’den Emniyet’e yönelik suçlamalar yapılmıştı. MHP ise Emniyet’e sahip çıkarak yapılan operasyonlara destek vermişti. İki parti arasındaki bu gerilim sonunda canlı yayına da sıçradı.

ekran-goruntusu-2024-03-29-211259.png

"DEM KAZANIRSA EROL KELEŞ GİTSİN BUNUN HESABINI VERSİN"

 

Elazığ’daki AKP-MHP gerilimi Emniyet operasyonlarıyla sınırlı kalmadı. MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver Elazığ’dan yayın yapan Kanal Fırat canlı yayınına katıldı. Işıkver, yayında, AKP Elazığ Milletvekili Erol Keleş’e seslendi. Işıkver, “MHP’nin belediyesi olan Sivrice Belediyesi’ni almak için yaptığınız mücadeleyi DEM’in almak üzere olduğu Karakoçan için yapmıyorsunuz. Karakoçan ilçesini DEM kazanırsa Erol Keleş gitsin bunun hesabını versin” ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-03-29-211305.png

"DEM PARTİ BAYRAĞI ORADA KALKARSA MİLLET VİCDANI DA BİZ DE SİZİ AFFETMEYECEĞİZ"

Işıkver, "Sivriceyi, MHP’den alsanız ne olur almasanız ne olur. Ama bir DEM Parti bayrağı orada (Karakoçan) kalkarsa millet vicdani da biz de sizi affetmeyeceğiz, ben de affetmeyeceğim, Elazığlı da affetmeyecek" sözleriyle AKP’ye eleştirisini bir adım daha ileri götürdü.

ekran-goruntusu-2024-03-29-211245.png

NELER YAŞANDI?

Elazığ’da ve ilçelerinde AKP ve MHP ayrı ayrı seçime giriyor. Elazığ’ın Sivrice ilçesi MHP’li başkan tarafından yönetiliyor. AKP Elazığ Milletvekili Erol Keleş’in Sivrice ilçesindeki muhtarlara ve vatandaşlara MHP’ye oy verilmemesi çağrısı yapmasının MHP’de rahatsızlık yarattığı anlatılıyor. DEM’in kazanma ihtimalinin olduğu Karakoçan’da ise MHP adayını geri çekerek AKP’nin adayına destek vermişti. MHP’li vekil, AKP’nin MHP’nin elindeki Sivrice’yi almak için mücadele ederken, Karakoçan’da DEM Parti ile aynı mücadelenin verilmediğini iddia etmiş oldu.