AKP Van adayı Abdulahat Arvas: "Belediyeye Kayyum olarak atanmak istemiyorum!”

AKP Van adayı Abdulahat Arvas: "Belediyeye Kayyum olarak atanmak istemiyorum!”

Van'da DEM Parti'nin arkasında ikinci sırada yer alan ancak buna rağmen mazbata verilen AKP'li aday Abdulahat Arvas'ın seçimden önce "Kayyum olarak atanmak istemiyorum" dediği sözler yeniden gündem oldu.

Van'da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan yüzde 55 oy ile seçimi kazandı ancak mazbata Zeydan yerine ikinci sıradaki AKP adayı Abdulahat Arvas'a verildi.

Arvas'ın seçim öncesi "Kayyum olarak atanmak istemiyorum" dediği ortaya çıktı.

MAZBATA SEÇİMİ KAYBEDEN AKP'Lİ ADAYA VERİLDİ

Van'da karar protesto edilirken, ÖHD, Van İl Seçim Kurulu'nun mazbatayı seçimi kaybeden AKP'li Abdulahat Arvas'a verdiğini duyurdu. DEM Parti Eş Başkan adayları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal oyların yüzde 55,48'ini almıştı. AKP'li aday Arvas ise, yüzde 27,15 aldı.

"BEN ŞEHRİMDE KAZANMAK İSTİYORUM"

Seçimden önce basın mensuplarıyla bir araya gelen AKP'li aday Arvas'ın kayyumla ilgili soruya “Ben kayyum olmak istemiyorum” dediği ortaya çıktı.

ekran-goruntusu-2024-04-02-163302.jpg

Yüzde 55.48 oy oranıyla seçimi kazanan rakibi yerine yüzde 27.15 oy ile mazbatayı alan AKP'li Arvas, seçimden önce kayyumlarla ilgili şu ifadeleri kullanmış:

"2019 seçimlerinde KHK’lı olan kişiler aday gösterildikleri için kayyum atanarak ikinci partiye verildi. Bana göre kayyum dönemi bitti. Ben şehrimde kazanmak istiyorum. Biz kazanmak için yola çıktık. Kayyum atanacağımı düşünsem bu kadar çalışmam, performans sarf etmem. Bugün tüm teşkilatımızla sahada vatandaşlarımızı ziyaret ederek desteklerini istiyoruz. Madem kayyum atanacak kendimi neden bu kadar yıpratayım ki, biz Van’ı kazanarak halkımızla birlikte yöneteceğiz"