AKP ve MHP arasında derin çatlak! Cumhur İttifakı dağılıyor mu? AKP'li yetkiliden kritik açıklama...

AKP ve MHP arasında derin çatlak! Cumhur İttifakı dağılıyor mu? AKP'li yetkiliden kritik açıklama...

Cumhur İttifakı dağılıyor mu? Seçim barajının indirilmesi kararı sonrası çatlak oluşan Cumhur İttifakı’nda hareketli günler yaşanıyor. AKP kulislerinde bazı isimler MHP'ye karşı resmen harekete geçti.

AKP'nin ve  MHP’nin seçim kanunu ile ilgili üzerinde çalıştığı düzenlemeler Cumhur İttifakı’nın akıbetinin ne olacağına dair yorumları beraberinde getiriyor. Seçimlere ittifakla girdiği takdirde baraj sorunu yaşamayacak olmasına rağmen MHP’nin isteğiyle seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesi akıllarda soru işaretlerine neden oldu. Cumhur İttifakı’nın dağılacağı yönünde söylentiler kulislerde konuşuluyor.

Seçim kanununda yapılacak diğer düzenlemelerin üzerinde de anlaşılmasının ardından ittifak içerisinde gelişmeler olabileceği beklentisi Ankara’nın siyasi iklimine hâkim olurken, AK Parti kulislerine ise bu yorumları boşa çıkaracak iddialar düştü.

AKP'Lİ İSİMLER MHP'YE KARŞI HAREKETE GEÇTİ

AKP'den bir yetkili, parti içerisinde MHP ile ittifaktan rahatsız olan grupların olduğunu belirterek, “Bu grupların haklı gerekçeleri yok değil. Ancak şu an için realiteye uygun bir alternatif de koyamıyorlar. AK Parti olarak bugünkü şartlarda MHP ile ittifaka mecburuz. MHP de bize mecbur.” ifadelerini kullandı.,

Öte yandan AK Partili yetkili, "Siyaset dinamik bir süreçtir. Elbette her şey mümkün. Cumhur İttifakı’na başka partiler de dahil olabilir ama olağanüstü bir durum olmadığı sürece MHP ile ittifak en az 2023’e kadar sürecek.” şeklinde sözlerini tamamladı. 

AKP VE MHP İTTİFAKI NE ZAMAN DAĞILIR?

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre, AK Parti içerisinde Erdoğan sonrasına hazırlanan ve MHP ile ittifaka sıcak bakmayan grupların da hazırlığını 2023 sonrasına göre yaptığını belirten partili isim; “Erdoğan üzerindeki bazı tazyiklere rağmen MHP ile ittifakı sürdürmekte kararlı. Tabi sonsuza kadar bir ittifakın sürmesi siyasetin doğasına aykırı. Ancak MHP ile yollarımız ancak 2023 sonrasında ayrılabilir.” dedi.