
AKP ve Saray arasındaki gerilimde 'Öcalan' perdesi! "Başına vurdum ses arkasından geldi"
AKP'li Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum'un ifadelerini eleştirirken, Saray'dan Tayyar'a yanıt geldi. Ortalık karıştı.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terörist başı Abdullah Öcalan'ın TBMM'ye davetini değerlendirerek, "PKK'nın bir Kürt siyasi hareketi olarak görülmesine yönelik geliştirilmiş bir devlet inisiyatifinin dili olarak anlaşılması gerekiyor" sözlerine AKP'li Şamil Tayyar tepki gösterdi. Tayyar'ın tepkisine Saray'dan yanıt geldi.
"PKK'NIN KÜRT SİYASİ HAREKETİ OLARAK GÖRÜLMESİNE YÖNELİK GELİŞTİRİLMİŞ BİR DEVLET İNİSİYATİFİNİN DİLİ"
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum önceki gün katıldığı TV programında Bahçeli'nin 'Öcalan' çağrısını, "Yani mektup okutmuş devlet bunu da kendi insiyatifi içerisinde terörle mücadeleye bir katkı olarak görürse yapar. Fakat bunu sanki gerçek bir olaymış gibi tartışmak anlamsız. Bu ihtimaller hiç düşünülmeden bu tartışmayı yapmak anlamsız. Sayın Bahçeli'nin 'sözümün arkasındayım' lafı Türkiye'de terör vesayetini bitirmeye yönelik. PKK'nın bir Kürt siyasi hareketi olarak görülmesine yönelik geliştirilmiş bir devlet inisiyatifinin dili olarak anlaşılması gerekiyor. Eğer devlet inisiyatifi içerisinde, o dil içerisinde ihtiyaç duyulan birtakım enstrümanlardan birisi de bir seslenme ise o seslenmenin yolunu bu devlet bulur" sözleri ile değerlendirmişti.
"BAŞKA BİR İFADELYE ÖCALAN, KARAYILAN VE SİLAH ARKADAŞLARININ MECLİSE GİRMESİ ANLAMINA GELİR"
Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Uçum'un, ifadelerine sert tepki gösterdi. Tayyar, şu ifadeleri kullandı:
"Mehmet Uçum, sıradan, herhangi biri değil. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı. Hukuk Politikaları Başkanı. MHP Lideri Bahçeli’nin Öcalan çıkışını şöyle tanımlıyor:
‘PKK’nın bir Kürt siyasi hareketi olarak görülmesine yönelik geliştirilmiş bir devlet inisiyatifinin dili olarak anlaşılması gerekiyor.’
Bu tanım, Uçum’un sıfatı gibi sıradan değil, hafife alınamaz. MHP liderinin bu iddiaya mutlaka cevabının olması lazım, aksi halde MHP’nin terör örgütü PKK’yı ‘Kürt siyasi hareketi’ olarak gördüğü sonucu çıkar. Cumhurbaşkanımız veya İletişim Başkanı Fahrettin Altun ya da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik‘in de bu konuda açıklamasına ihtiyaç var.
Konuya açıklık getirilmezse, devletin terör örgütü PKK’yı ‘Kürt siyasi hareketi’ olarak görmek için inisiyatif geliştirdiği anlaşılır. Başka bir ifadeyle, PKK’nın seçimlere katılması, Abdullah Öcalan, Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan ve silah arkadaşlarının meclise girmesi anlamına gelir.
Bu konuda sessiz kalınacak her dakika, cumhur ittifakına çok ağır siyasi fatura yükler. Hatırlatmış olayım."
"MÜSLÜMAN EKMEĞİNİ YİYİP, GAVUR KILICINI KUŞANMAK"
Tayyar'ın paylaşımını sosyal medya hesabından alıntılayan Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Ogan, Tayyar'a şöyle yanıt verdi:
"Mehmet Uçum'un ne dediğini, sayın Devlet Bahçeli'nin ne dediğini herkes anladı da senin hazımsızlığın anlaşılmıyor. “Müslüman ekmeğini yiyip, gavur kılıcını kuşanmak" diye tabir eder eskiler.
Suret-i haktan görünüp fitne kazanı kaynatıyorsun, bir yanda sen bir yanda Türköne. Herkes belli de siz kimsiniz!"
Tayyar ise Ogan'a, "Teşbihte hata olmaz derler. …başına vurdum, ses arkasından geldi" sözleri ile yanıt verdi.