AKP'de Erdoğan sonrası hesapları! İşte en çok konuşulan iki isim ve diğerleri...

AKP'de Erdoğan sonrası hesapları! İşte en çok konuşulan iki isim ve diğerleri...

Gazeteci Nuray Babacan, "Selçuk, Berat ve diğerleri: AKP’de damat vakası" başlıklı kaleme aldığı yazısıyla Erdoğan sonrası dönemin hesaplarını gündeme getirdi.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bugünkü yazısında Erdoğan sonrası dönemde AKP için konuşulan isimlere dikkat çekti.

"AKP'DE DAMAT VAKASI"

"Selçuk, Berat ve diğerleri: AKP’de damat vakası" yazısında Babacan "AKP’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sonrasını konuşmayan veya buna kafa yormayan tek bir kişi bile yok. Ancak, zaman içerisinde partide güç kazanacağına inanılan odaklar birbirinden farklı." ifadelerini kullandı.

"YILDIZI PARLAYAN İSİM KÜÇÜK DAMAT SELÇUK BAYRAKTAR"

Babacan, "AKP masalarında dikkatimizi çeken üç isim ve üç odak üzerinden bakarak bir fotoğraf ortaya koymak istedik..." diyerek şunları kaydetti:

"Kulislere göre, Erdoğan’ın ailesinde yıldızı parlayan isim küçük damat Selçuk Bayraktar. Berat Albayrak’ın başarısız siyasi deneyimiyle aile içinde bir küskün bir barışık hali gücünü kaybetmesine neden oldu. Bürokraside halen var olan birkaç eski arkadaşı dışında etkisi kalmadı."

"Selçuk Bayraktar ise gücünün bir kısmını yaptığı işten alıyor. BAYKAR şirketinin savunma alanında hızla yükselişinde geçmiş birikimi yok saymak mümkün değil, ama ‘damat enerjisi’ şirketi bambaşka bir seviyeye taşıdı!"

"BAZI AKP'LİLER, BUGÜNÜN TÜRKİYE'SİNDE BUNDAN SONUÇ ALAMAYACAĞINI SÖYLÜYORLAR"

"Bayraktar’ın gelecekte siyasi bir figüre dönüşmesini sağlamaya çalışan yeni bir danışman kadrosu olduğu da anlatılanlar arasında. Paylaşılan fotoğraflardan, yapılan açıklamalara kadar planlandığı, iktidar medyasından özel fotoğrafçıların çağrılıp, özel çekimler yaptırıldığı konuşuluyor. Osmanlı’daki ‘sadrazam damat’ geleneğinin yaşatılmaya çalışılmasından rahatsız olanlar bazı AKP’liler, bugünün Türkiye’sinde bundan sonuç alamayacağını söylüyorlar."

İKİNCİ KONUŞULAN İSİM: HAKAN FİDAN

AKP'deki ikinci odağın Hakan Fidan olduğunu söyleyen Babacan, "Partideki odaklaşmanın ikinci adresi, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan. AKP’nin kuruluş aşamasından bu yana etkin olan bir ekip, eski MİT Başkanı Fidan’ın sivil siyasette başarılı olması durumunda, onun çevresinde bir hareketlenmenin yaşanacağını savunuyorlar." değerlendirmesini yaptı.

Babacan, "Fidan’ın özellikle dış politikadaki gücü ve sessiz diplomasi başarısının bu kapıyı açacağını, ancak kamuoyundaki ‘istihbarat şefi’ imajından sivil siyasetçi kimliğine geçiş yapması gerektiğini belirtiyorlar. Fidan’ın özellikle dış politikadaki sorunlu başlıklar konusunda son zamanlarda üstlendiği rol, adından sıkça söz edilmesine neden olurken, yeni dönemin taşlarının ‘diplomatik bir incelikle’ döşeneceği savunanlar var." ifadelerini kullandı.

SON SIRADA 'SÜLEYMAN SOYLU' VAR

Üçüncü odak ismin ise Süleyman Soylu olduğunu belirten Babacan, şunları yazdı:

"Son odak isim ise bir süreden beri sessizliğe gömülen Süleyman Soylu. Soylu’nun sessizliğinin geçici olduğu, uygun zaman ve zeminde yeniden gün yüzüne çıkacağını iddia edenler az değil. Soylu’nun Erdoğan sonrasında açıktan mücadele başlatacağı, kendisini ziyaret edenlerin sayısının hiç eksilmemesinin buna en iyi örnek olduğu söyleniyor. Ayrıca iddianın sahipleri, üç isim arasında kamuoyunda karşılığı olan tek kişinin Soylu olduğunu dile getiriyorlar."

Babacan, son olarak, "Evdeki hesap çarşıya uyar mı; bilinmez. Ama bu üç isminde orta vadede bir hesabının olduğu kesin." yorumunu yaptı.

Nuray Babacan'ın yazısının tamamı...