AKP'den aday adayı oldu 7 yılda servet kazandı

AKP'den aday adayı oldu 7 yılda servet kazandı

Mardin Midyat'ta Belediye Başkanlığı'na talip olan ancak aday gösterilmeyen AKP'li Muharrem İleri'nin sahibi olduğu Kutlu Yol firması, son 7 yılda bedeli 127 milyonu bulan 23 ihale aldı.

Midyat Belediye Başkanlığı’na talip olan ancak aday gösterilmeyen AKP’li Muharrem İleri'nin şirketinin İstanbul’daki 4 ilçe belediyesinden son 7 yılda 23 ihale aldığı ortaya çıktı. İleri’nin firması Kutlu Yol'un belediyelerden aldığı 23 asfalt ihalesinin toplam bedeli 127 milyon 772 TL’yi buldu.

Anka'dan Oktay Yıldırım'ın haberine göre; Kutlu Yol Asfalt İnş. Maden. Tur. Ve Nakl. San.Tic. Ltd. Şirketi, başta AKP'li  Tuzla Belediyesi olmak üzere AKP'li Pendik, Çekmeköy ve Beykoz Belediyelerinden son 7 yılda toplam 23 asfalt ihalesi aldı. Merkez adresi Bağcılar’da bulunan Kutlu Yol, 2013 yılından bu yana Tuzla Belediyesi’nden 12 ihale aldı. 12 ihalenin toplam bedeli, 61 milyon 697 bin 600 TL.

Tuzla Belediyesi’ni 7 ihale ile Çekmeköy Belediyesi izliyor. 7 İhalenin toplam bedeli ise 31 milyon 444 bin 480 TL. Kutlu Yol’un 3 ihale aldığı Pendik Belediyesi ise ihale sıralamasında üçüncü geliyor. 3 ihalenin toplam bedeli 30 milyon 494 bin 250 TL. Kutlu Yol 2015 yılında Beykoz Belediyesi’nden 4 milyon 136 bin 200 TL’lik tek ihale aldı. 

ADAY GÖSTERILMEDİ

Kutlu Yol firmasının büyük ortağı Muharrem İleri, 31 Mart 2019 seçimlerinde Midyat Belediye Başkanlığı için AKP’den aday adayı olmuştu. Ancak partisi AKP, İleri’yi değil, AKP’den 27. Dönem Mardin 3. Sıradan milletvekili adayı olan Veysi Şahin’i aday gösterdi. Şahin yapılan seçimde başkan seçildi. Veysi Şahin daha önce DYP’den Mardin milletvekilliği de yapmıştı. İleri, Şahin’in belediye başkanlığına aday gösterilmesinden sonra bir açıklama yaparak Şahin’e destek olacağını söylemişti. Seçimden sonra da İleri Şahin’i makamında ziyaret etmişti.

İleri, Kutlu Yol firmasının yöneticiliğinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kurucu üyelik ve yöneticilik yapıyor. İleri İstanbul Midyatlılar Sosyal Yardımlaşma Ve Kültür Derneği Başkanlığını da yürütüyor.