AKP'den Türkiye-NATO ilişkilerine yönelik beklenen açıklama geldi

AKP'den Türkiye-NATO ilişkilerine yönelik beklenen açıklama geldi

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Türkiy-NATO ilişkilerine yönelik değerlendirme yaptı.

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin NATO'nun çok eski ortaklığı olduğunu açıkladı.

Kurtulmuş, "Türkiye bu ortaklığın en önemli ülkesinden biridir. Türkiye yıllar içerisinde çok büyük külfetler çekmiş bir ülkedir. Barışı sağlama misyonlarında Somali'den, Afganistan'a kadar NATO'nun yükünü çekmiş bir ülkedir. NATO'da diğer bütün ülkeler kadar Türkiye'nin ciddi bir yeri vardır, Türkiye'siz bir NATO'nun düşünülmesi mümkün değildir"  şeklinde konuştu.

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Tekirdağ'a geldi. AKP Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, İl Başkanı Mestan Özcan ve partililer tarafından karşılanan Kurtulmuş, bir restoranda gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Afrin'de bir hastaneye yapılan ve 14 sivil vatandaşın ölümüyle sonuçlanan saldırıyı kınayan Kurtulmuş, Türkiye'nin hem içeride hem dışarıda terörle mücadele ettiğini belirtti. Bazı ülkelerin terör örgütlerine lojistik ve siyasi destek verdiğinin altını çizen Kurtulmuş, bunun asla kabul edilmeyeceğini, terör örgütlerine dur demenin ülkenin boynunun borcu olduğunu söyledi.Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik yaptığı sınır ötesi harekatlar sonunda bir çok Suriyeli vatandaşın ülkelerine döndüğünü belirten Kurtulmuş, "Hayata tutunma savaşına başlamışlardır. Ama bu terör örgütleriyle yeniden bir takım operasyonlar yapılmaya çalışıyor. Şiddet ve nefretle kınıyoruz. Sadece son terörist kalana kadar değil terörün arkasındaki bütün gerekçeler ortadan kaldırılana kadar bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Vefat eden vatandaşlara da Allah'tan rahmet diliyorum" ifadesinde bulundu.