AKP'den yerel seçimler öncesi 'akrabalar'ı üzecek karar! Aday adaylığı başvuru süresi uzatıldı

AKP'den yerel seçimler öncesi 'akrabalar'ı üzecek karar! Aday adaylığı başvuru süresi uzatıldı

AKP'de 2024 mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi aday adaylığı başvuruları uzatıldı. Adaylık ile ilgili 'akraba' detayı ise dikkat çekti.

Türkiye, 14 Mayıs'taki genel seçimlerin ardından yakın dönemde yeni bir seçim için hazırlanıyor.

2024 yılının mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi birçok partide aday adaylığı için düğmeye basıldı. AKP'de açıklanan aday adaylığı başvurusunun son gün 17 Kasım'dan 22 Kasım'a ertelendi.

AKP'DE ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU SÜRESİ ERTELENDİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Yerel seçimler aday adayı başvuruları 22 Kasım'a ertelenmiştir. Teşkilat Temayül Yoklaması 26 Kasım'da yapılacaktır" dedi.

Teşkilat temayül yoklaması ise 26 Kasım'da yapılacak.

ekran-goruntusu-2023-11-13-212608.png

AKRABALAR ADAY OLAMAYACAK

AKP'de teşkilatlara aday adaylığı başvuru kriterlerine dair yazı gönderilirken seçim bölgesinde 'akraba'ların aday olamayacağı aktarıldı. Öte yandan; parti disiplin kurullarının kararı ile ihraç edilenler başvuruda da bulunamayacak.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre AKP milletvekillerinin birinci ve ikinci derece yakınları milletvekilinin seçim çevresinden aday olamayacak. İl ve ilçe başkanlarının görev yaptığı bölgede, birinci ve ikinci derece yakınları aday gösterilemeyecek.

'HALKTA KARŞILIK' KRİTERİ ARANACAK

İlçe belediyelerinde adaylar belirlenirken; tevazu, halkın içindeki karşılığı, yönetim ve liderlik gibi kriterler öncelikli. Seçmen bölgesine yönelik proje üretimi ve vaatler de adayların belirlenmesinde önemli kriterler arasında. Her dönem olduğu gibi halkta karşılığı olan sevilen isimler ön planda olacak.

Aday adaylarının parti teşkilatındaki uyumlu çalışmaları da göz önünde bulundurulacak.