AKP’li başkan, eşiyle birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği’ne üye oldu

AKP’li başkan, eşiyle birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği’ne üye oldu

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) kahvaltı organizasyonuna katılan AKP’li Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan daha sonra eşiyle derneğe üye oldu.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Menemen Şubesi, Ramo Mandıra Tesisleri’nde birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısı düzenledi. Etkinliğe, dernek yönetici ve üyelerinin yanı sıra Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ve eşi Filiz Pehlivan, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kahvaltıya katılanlara hitap eden ADD Menemen Şube Başkanı Elif Orhan, “Cumhuriyet’imizin kurucusu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, devrimleri, ilkeleri, hedefleriyle bizlere önderlik etmeye, bizim pusulamız olmaya devam ediyor. İnsanlık var oldukça da devam edecektir. Çünkü insan onurunun ve bütün mazlum ulusların O’nun düşüncelerine ihtiyacı vardır. Atatürkçülük, kısaca ulusal bağımsızlık ve ulusal onur demektir. 10 Kasımların matem günü olmadığı, mücadele günü olduğunu unutmayacağız. Yaşasın Atatürk ilke ve devrimleri. Yaşasın tam bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti” dedi.

Programda konuşan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ise “83 yıl önce sonsuzluğa uğurladığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağlar ötesini aydınlatan fikirleri ve yaptıklarıyla gelecekte de bütün mazlum uluslara kurtuluş ışığı olacaktır” diye konuştu.

Pehlivan şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalabilmesi adına ‘geleceğimiz’ olarak gördüğümüz gençlerimizi O’nun düşünceleriyle donatmak hepimizin ortak görevidir. Düşüncemiz, dilimiz, dinimiz, ırkımız, bu anlamda siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun bizleri birleştiren kişiler, kuruluşlar vardır. Atatürk de bunların başında geliyor. Atatürk, kimsenin tekelinde değildir, hepimizin Atatürk’üdür. Rabbim, bu güzel birliğimizi, beraberliğimizi asla bozmasın. Türk milletinin gönlünde ölümsüzleşen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu yüce önder Atatürk’ü, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Yaşasın Cumhuriyet. Ne Mutlu Türküm diyene.”

ADD’YE ÜYE OLDULAR
ADD Menemen Şubesi’nden gelen davet üzerine Başkan Pehlivan ve eşi Filiz Pehlivan, ADD Şubesi’ne de üye oldu. Daha sonra Başkan Pehlivan ve beraberindekiler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü zeybek oynayarak andı. Kahvaltı programı, hep birlikte Atatürk şarkılarının söylenmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

KURA İLE BAŞKAN SEÇİLMİŞTİ
İzmir’in Menemen ilçesinde 1 Mart 2019’da göreve gelen CHP’li Belediye Başkanı Serdar Aksoy, ‘zimmet ve irtikap’ suçlamalarından hakkında yürütülen soruşturma üzerine İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmıştı. Geçen kasım ayında gözaltına alınıp tutuklanan ve CHP’den de istifa eden Aksoy’un yerine ise belediye meclisinde seçim yapılmıştı. Oyların eşit çıkması üzerine kura çekimi ile başkan vekilliğine önce CHP’li Deniz Karakurt seçilmişti. Mahkemenin bu kura çekimini iptal etmesi üzerine yeniden çekilen kurada, AKP’li Pehlivan çıkmıştı. Pehlivan geçen ocak ayında göreve başlamıştı.