AKP'li belediyeden çarpıcı analiz! İşsizlik 'tehdit', partili Cumhurbaşkanı 'fırsat'

AKP'li belediyeden çarpıcı analiz! İşsizlik 'tehdit', partili Cumhurbaşkanı 'fırsat'

AKP'li Mamak Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyetlerini içeren raporunda “Bölge halkının ekonomik ve sosyal imkansızlık içinde olması" ve "işsizlik" tehdit olarak bahsedildi.

Mamak Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyetlerini içeren raporunda ilginç ifadeler yer aldı. İdare, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin en çok eleştirilen uygulamalarının başında gelen, “Partili Cumhurbaşkanı” modelini fırsat olarak değerlendirdi.

Koronavirüs ile giderek derinleşen ekonomik darboğazda ezilen yurttaşlar için CHP’li belediyelerce başlatılan yardım kampanyalarına, “Devlet içinde devlet” eleştirisi getiren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’li Mamak Belediyesi için “Fırsat” oldu.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, AKP’li Murat Köse yönetimindeki Mamak Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyet raporunun, “Tehditler” başlığı altında dikkati çekici tespitler sıralandı. Yerel yönetim, “Bölge halkının ekonomik ve sosyal imkansızlık” içinde olmasını tehdit olarak kabul ederken işsizlik sorununa da yine tehditler arasında yer verildi. Mamak Belediyesi, gelirlerinin kısıtlı, personel giderlerinin ise yüksek olmasını da “Zayıflık” başlığı altına yazdı.

İlçe sakinlerinin ekonomik ve sosyal imkansızlıklarından yakınan idare, “Yerel yönetim ve Cumhurbaşkanlığı yönetiminin aynı partiden olmasını” ise “Fırsat” olarak gördü. Benzer şekilde, “Yerel yönetim yasa reformlarını” da fırsat olarak değerlendiren idarenin fırsat olarak gördüğü diğer bazı unsurlar ise şöyle kaydedildi:

►AB fonları, AB sürecinde yerel yönetime sağlanabilecek imkanlar.

►TCDD ağının Mamak'tan geçmesi

►İlçe sınırlarında yeni AVM ve iş merkezlerinin yapılması

►İlçe nüfusunun çok olması

►Bakir, işlenebilir bir coğrafik yapının olması.