AKP'li Naci Bostancı tek tek açıkladı... İBB'deki araç skandalının tüm perde arkası!

AKP'li Naci Bostancı tek tek açıkladı... İBB'deki araç skandalının tüm perde arkası!

İBB'nin AKP döneminde partililere araç tahsis ettiği iddiaları üzerine, ismi geçen Naci Bostancı ile konuşan Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, "Sanırım oyun içinde oyun var" şeklinde konuştu.

2011-2018 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce kiralanıp AKP’ye tahsis edildiği İBB Teftiş Kurulu tarafından tespit edilen araçların listesi ortaya çıkmıştı.

AKP döneminde İBB'den AKP'li isimlere araç tahsis edildiği iddiaları üzerine konuyu, daha önceki köşesinde dile getiren Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü köşe yazısında skandal iddiada adı geçen AKP Grup Başkanı Naci Bostancı'nın kendisine açıklamalarda bulunduğunu söyledi.


 
Bostancı'nın iddiaları reddettiğini aktaran Zeyrek, "İBB arşivinden çıkan liste çok detaylıydı. Araçların markaları, kime tahsis edildiği, şoförün adı, her şey belliydi. Peki Kurtulmuş, Bostancı bu araçları görmemişse, bu araçlar AK Parti'ye tahsis edilmemişse, kime tahsis edilmiş? Sanırım oyun içinde oyun var..." değerlendirmesini yaptı.

Zeyrek, yazısında şunları kaydetti: 
SÖZCÜ'deki bir önceki yazımda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti döneminde parti teşkilatlarına 70 araç tahsis ettiği iddiasını yazmıştım. Yazımda sevgili Murat Ağırel'in yayınladığı detaylı belgenin de görselini kullanmıştım.

Ben zaten belgede iki araç tahsis edilmiş görünen Genel Başkan Vekili Prof. Numan Kurtulmuş'un “ben kullanmadım” açıklamasını yazmıştım.

Yazım üzerine, belgede üzerine iki araç tahsis edildiği görülen AK Parti Grup Başkanı Prof. Naci Bostancı da aradı. O da “o araçları ne gördüm, ne duydum” dedi.


 
AK Parti Genel Sekreterliği ve AK Parti'nin medya bölümünden de bu iddianın doğru olmadığına dair bir açıklama aldım..

İBB arşivinden çıkan liste çok detaylıydı. Araçların markaları, kime tahsis edildiği, şoförün adı, her şey belliydi. Peki Kurtulmuş, Bostancı bu araçları görmemişse, bu araçlar AK Parti'ye tahsis edilmemişse, kime tahsis edilmiş?

Sanırım oyun içinde oyun var...

AK Parti, “bizim dönem, üstü örtülsün” demeden bu işin üstüne gitmeli.. İçişleri müfettişleri, en azından listede ismi olanları aklamak için, CHP'li belediyelerin soruşturma azimlerinin yüzde birini gösterip bu araçlarla ilgili gerçeği ortaya çıkarmalı..