AKP’li Özlem Zengin'den çarpıcı açıklamalar: "2 aydır sistematik bir saldırıya uğruyorum"

AKP’li Özlem Zengin'den çarpıcı açıklamalar: "2 aydır sistematik bir saldırıya uğruyorum"

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "2 aydır sistematik bir saldırıya uğruyorum. Planlı olduğunu düşünüyorum" ifadesinde bulundu.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, şöyle dedi:

"2 aydır sistematik bir saldırıya uğruyorum. Hem PKK’lı hem FETÖ’cü kadın tutuklular üzerinden yürüyen bin kampanya var. Kadınlar üzerinden yürüyor. Son dönemde FETÖ üzerinden yürüyor. Ben Genel Kurul’da muhalefetin bize yönelttiği her soruya gün içinde yanıt veririm. Ben devletin valisine, bakanlarına itimat etmeyecek miyim? Ben aldığım bilgilere dayanarak o olay ve o kişi için olmadığını söyledim.

Ben Adalet Bakanımızla, İçişleri Bakanımızla konuştum onlara itimat etmeyecek miyim? Söylediğim tek şey; bu aldığım bilgilere dayanarak, o olay için o kişi için olmadığını söyledim. Belki 60 yıldır bu arama var. Avrupa’da, ABD’de, İsrail’de var. Havaalanlarına gittiğinizdeki aramalardan bir farkı yok. Benim söylediğim iddia bir kişi, bir olay, bir şehirle ilgilidir. Ama inanılmaz bir kampanyaya dönüştü, muazzam organize bir saldırı.  Herkes, kadınlardan yurt dışından saldırı oldu.

TBMM’nin gündemini terörize eden bir grup milletvekili var. Bu meseleler hararetle anlatılıyor. 4 kişi evinin önden kaçırılmış diye günlerce anlattılar. Daha sonra ortaya çıktı ki aslında bu kişiler hücre evinde kalıyorlarmış, aileleri anlattı. Bir ajandaları var. Ellerine gelen mektuplar var. Bunları Genel Kurul’da okuyorlar. TBMM terör örgütlerinin evraklarını ifşa etme, onların kampanyasını yapma yeri değildir. Ben bir hukukçu olarak, bazen hata yapan insanları, soruşturma gereken insanların hepsinin savunucusu olamam.

Benim söylediğim, bir gün, bir iddia ve bir şehirle alakalıdır. 60 saniye bile olmayan bir görüntüden inanılmaz saldırılar çıktı. Aklınıza gelebilecek herkes yazdı çizdi. Özellikle de kadınlardan saldırılar. Ben Genel Kurulda sorulan sorulara, bakanlardan, ilgili ve yetkili kişilerden aldığım taze cevapları veriyorum. Ben soruyu önemsiyorum. O an alınmış, bakanından öğrenilmiş cevapları muhatabıma vermeyi önemsiyorum.

Planlı olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin ilk başörtülü Grup Başkanvekili olduğum için diye düşünüyorum. Kafa aynı, hiç değişmiyor. Bu nefret öfke, bir hayat tarzına bir itiraz aslında; toplumda bir bölünmeye neden olmak istiyorlar. Başörtülü olmam nedeniyle. Benim üzerimden bir hayat tarzına saldırı var. 28 Şubat yaklaşıyor. Buradaki nefret ve öfke sadece bana değil, bütün AK Partili kadınlara ya da bu tarzı olan kadınlara. Ben gerçeği söylemekle mükellefim.

‘Bu yoktur’ dediğinizde kelimelerinizin hiçbir anlamı kalmıyor. Kapaklar yapılıyor, karikatür dergilerinde. ‘İğrenç’ diyeceğim kapaklar. Ben bir insanım, tabii ki inciniyorum. Biz Genel Kurul’da 12 saat kalmışız. 12 saatlik konuşmada, günün son konuşması, size saldırı ve tahrikler var. Burada bence merhametle meselelere yaklaşmaya ihtiyacımız var.

Ben bunu sadece belli hayat tarzındaki insanlar için de yapmıyorum. Benim gördüğüm şey şu; yere düşseniz ‘acaba hangi partiden’ diye bakıyorlar. Biz bunu yapmıyoruz. Ben bunu muhalefetten göremiyorum. En üzüldüğüm şey bu terör örgütlerinin önce Meclis’i terörize ederek, sonra Türkiye kamuoyunu manipüle ederek ortaya koyduğu tezlerini gerçekmiş gibi ele alıp bunları işleyen bir muhalefet görüyorum.

Özellikle CHP açısından, buna hakikaten hüzünleniyorum. Ben arzu ediyorum ki bize muhalefet edenler Türkiye’nin kendi değerleri içerisinde, kendi fikirleri ile bizlere muhalefet etsinler. Bir yerde kurgulanmış, terör örgütleri tarafından pişirilmiş, hapishanelerde görev dağılımı yapılmış işler ile bizim karşımıza gelmesinler."

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada “Bir sosyal paylaşım sitesinde M. Y. isimli kullanıcı tarafından Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e yönelik sarf edilen sözler nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca resen soruşturma başlatılmış olup, şüphelinin kimlik bilgilerinin tespiti ve yakalanması için kolluğa talimat verilmiştir” açıklaması yapılmıştı.