AKP'li Rümeysa Kadak o konvoyu eleştirmişti... Erdoğan'ın koruması için harcanan miktar rekor kırdı!

AKP'li Rümeysa Kadak o konvoyu eleştirmişti... Erdoğan'ın koruması için harcanan miktar rekor kırdı!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koruması için 2022 yılının ilk dört ayında 155 milyon TL harcandığı belirtildi.

Yurttaş asgari ücretle ay sonunu getirmeye çalışırken, alım gücü her alanda etkisini gösterirken AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koruması için harcanan paranın rekor kırdığı ortaya çıktı.

36 BİN 600 ASGARİ ÜCRETLİNİN 1 AYLIK MAAŞI

Birgün'de yer alan habere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü mali tablolarında Cumhurbaşkanlığı korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, 2022 Ocak ve Nisan ayları arasındaki son 4 ayda 155 milyon 438 bin lira para harcadı. Bahsedilen miktar 36 bin 600 asgari ücretlinin 1 aylık maaşına denk geliyor.

ERDOĞAN'IN KORUMALARI İÇİN YAPILAN GÜNLÜK HARCAMA 1,3 MİLYON TL

Erdoğan'ın korumaları için günlük ve aylık harcamalar da dikkat çekti. AKP'li Cumhurbaşkanının koruması için yapılan günlük harcamanın 1,3 milyon TL'yi bulduğu belirtilen haberde, aylık harcamanın ise 39 milyon TL'ye ulaştığı aktarıldı.

SON 2 YILDA HARCANAN PARANIN YARISI 2022'NİN İLK 4 AYINDA HARCANDI

Aynı habere göre Erdoğan'ın koruması için 2020 yılında 263 milyon 627 bin TL, 2021 yılında 306 milyon 436 bin TL harcandığına da dikkat çekilerek, bu yılın sadece 4 ayında 155 milyon 438 bin TL para harcanması rekor olarak değerlendirildi.

AKP'Lİ RÜMEYSA KADAK ARAÇ KONVOYUNU ELEŞTİRMİŞTİ

Koruma ordusuyla ilgili geçtiğimiz günlerde AKP'nin sosyal medya yüzü olarak bilinen İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, Davos 2022'de özel aracı ile zirveye giden yetkilileri eleştirmiş ve şöyle demişti:

"Davos 2022'nin ilk gününde iklim değişikliği gündemi konuşulacak. 
Özel jetleriyle şehre geldiler, 4 çekerli özel araçlarıyla zirveye geçiyorlar. Karbon salınımını eleştirecekler. İroni de şu: Bu gelişmiş ülkeler dünyayı en fazla kirleten ülkeler."

AKP'li Kadak'ın paylaşımına ise Erdoğan'ın konvoyunu içeren görüntülerle sosyal medya kullanıcıları tarafından yanıt verilmişti.