AKP'li yetkililer: Erdoğan sahalarda yok çünkü...

AKP'li yetkililer: Erdoğan sahalarda yok çünkü...

AKP'li yetkililer AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahalara neden inmediğini açıkladı. İddiaya göre Erdoğan, Binali Yıldırım'a seçimi kaybettirme kaygısıyla gündemden uzak duruyor.

AKP'li yetkililer AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahalara neden inmediğini açıkladı. İddiaya göre Erdoğan, Binali Yıldırım'a seçimi kaybettirme kaygısıyla gündemden uzak duruyor.

Bloomberg Haber Ajansı'nın "bilginin hassas olması nedeniyle" ismini vermek istemeyen AKP'li yetkililere dayandırdığı habere göre Binali Yıldırım'ın 16 Haziran'da Ekrem İmamoğlu ile birlikte katılacağı canlı yayın için de izni Erdoğan verdi.

Foresight siyasi danışmanlık şirketinin kurucusu Mert Yılmaz da Bloomberg’e konuyla ilgili, “Birçok seçmen, Cumhurbaşkanı’nın mart ayındaki yoğun seçim çalışmasını yakışıksız buldu. O da şimdi cumhurbaşkanlığı konusunda kendisine rakip olabilecek İmamoğlu’nu bu kritik pozisyondan etmek için mizah duygusu gelişkin deneyimli bir siyasetçi olan Yıldırım’a güveniyor” yorumunda bulundu.

GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş da AKP’nin bir önceki seçimde İmamoğlu’nun ‘hedefe oturtulmasının’ ve ardından da seçimlerin iptal edilmesinin Millet İttifakı’nın adayını bazı seçmenlerin gözünde ‘mağdur’ konumuna getirdiğinin farkında olduğunu ifade ederek, “Şimdi onu hedef almaktan kaçıyorlar ve hatta onun mağdur imajını silmek için adını anmaktan bile kaçınıyorlar” dedi.

YSK-AKP işbirliği ile mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu da salı günü İstanbul’da düzenlediği toplantıda, Erdoğan’ın 31 Mart seçimlerine kıyasla 23 Haziran öncesinde Yıldırım’ın seçim çalışmalarına daha az katılmasıyla ilgili olarak, “Ben daha önce de, ‘Keşke Sayın Cumhurbaşkanı işine baksa, bu ülkenin genel sorunlarıyla ilgilense’ demiştim. O zaman öyle davranmamışlardı. Şimdi sesim kulağına gitmişse Sayın Cumhurbaşkanı’nın ve tavsiyem karşılık bulmuşsa mutlu olurum” yorumunda bulunmuştu.