AKP'liler Kızılay'ı aile şirketine çevirdi!

AKP'liler Kızılay'ı aile şirketine çevirdi!

Yönetim Kurulu kararı ile 2019’da holdingleşen ve çok sayıda şirket kuran Kızılay’da dikkat çeken bir atama gerçekleşti.

Eski AKP Milletvekili'nin Kızılay’ın İstanbul Kartal’daki hastanesine başhekim yapılmasının ardından şimdi de AKP’nin eski Beykoz Belediye Meclis üyesi de olan Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı’nın kardeşi Hurşit Ellialtı, Kızılay’ın Gayrimenkul Bakım A.Ş isimli şirketine genel müdür yapıldı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Kızılay’dan yapılan açıklamada ise Hurşit Ellialtı’nın “fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri işletmeciliği konusunda yetişmiş önemli bir isim” olduğu öne sürüldü.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Kızılay Bakım Grubu ihtiyaç duyulan uzmanlık dallarında istihdam gerçekleştirmektedir. Grup bünyesinde Genel Müdürlük yapan Hurşit Ellialtı, Kızılay’ın 2030 stratejisinin önemli bir hedefi olan ‘Sağlıklı yaş alan ve yaşayan toplum’ başlığında Kurum’a büyük katkıları olacak bir isimdir.”

ESKİ VEKİL DE BAŞHEKİM YAPILMIŞTI

Eski AKP Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş’in de geçen günlerde Kızılay’ın İstanbul Kartal’daki hastanesine başhekim yapıldığı ortaya çıkmıştı.

AKP’li Yetiş’in eşi Sema Yetiş Kopuz ise Kızılay’da Ankara Şube Başkanlığı, denetim kurulu üyeliği ve aynı zamanda da Kızılay iştiraki Gayrimenkul Bakım A. Ş.’nin yönetim kurulu üyeliği gibi üç farklı görevi yürütüyor.