AKP'nin İstanbul planı! "Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?" sloganı değişecek mi?

AKP'nin İstanbul planı! "Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?" sloganı değişecek mi?

Türkiye genel seçimlerin ardından şimdi de yerel seçimleri tartışmaya başladı. AKP'nin büyükşehirlerdeki hevesi bilinirken, özellikle İstanbul'da nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu oldu.

Duvar, edindiği kulis bilgilerine göre AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için kafasındaki planı okuyucularıyla paylaştı.

AKP ve MHP’nin ittifak halinde yerel seçimlere gireceğine kesin gözüyle bakılırken, İstanbul’da kasım ayından önce bir adayın ortaya çıkmayacağı öngörülüyor. Adayın kim olacağı henüz belli değil ancak AKP'li kurmaylara göre strateji netleşti.

YEREL SEÇİM GENEL SEÇİM HAVASINDA OLMAYACAK

Yerel seçim, genel seçim havasına sokulmayacak. Belediyecilik hizmetleri gündem yapılacak. AKP ile CHP belediyeciliği kıyaslanacak, hatta yarıştırılacak. Seçmene iki belediyecilik arasındaki farklar mevcut bütçe kullanımları da ortaya dökülerek kalem kalem anlatılacak.

SİSİ BU KEZ KİMİN ADAYI OLACAK?

Vaatler, önümüzdeki 5 yıla dair vizyon projeler sunulacak. Kurmaylar stratejiyi böyle anlatsa da 2019 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?" sözleri hatırlanınca bunun ne kadar mümkün olacağını hep beraber izleyeceğiz.