AKP'nin yerel seçimde öncelikli stratejisi belli oldu

AKP'nin yerel seçimde öncelikli stratejisi belli oldu

Cumhur İttifakı bileşenleri AKP ile MHP, yerel seçim için ilk komisyon toplantılarını gerçekleştirdi. AKP'nin seçimde öncelikle stratejisi de belli oldu.

AKP, MHP ile yerel seçim öncesi ittifak görüşmelerini başlatırken, parti içinde de yerel seçim stratejileri üzerinde çalışılıyor.

İSTANBUL VE ANKARA ÖNCELİKLİ HEDEF

AKP’nin yerel seçimde öncelikleri, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, 2019’da CHP'ye kaybedilen belediyeleri geri almak ve 6 Şubat depremlerinin etkilediği illerde seçimi kazanmak.

Parti kulislerinden aktarılan bilgilere göre seçim beyannamesinin açıklanması ve aday tanıtımı için ise 2024 Ocak ayı sonu işaret ediliyor.

AKP-MHP İTTİFAK STRATEJİSİ

AKP ile  MHP ortak komisyonu öncelikle 2019'daki seçimlerde hangi belediyelerin nerelerde ve neden kaybedildiğinin tespit edip, iki partinin oy bölünmesi nedeniyle CHP'nin veya başka bir muhalefet partisinin kazandığı yerlerde, iki partinin oy oranları, demografisi ve geçmiş yıllardan bu yana oy tercihlerini dikkate alan bir ittifak stratejisi izleyecek.

AKP kaynakları, hedefin 81 ilde ittifak yapılması ancak bir partinin açık ara önde olduğu bazı ilçelerde ittifaksız seçime girilebileceğini söylüyor.

AKP, CHP - İYİ PARTİ ANLAŞMASINDAN ÇEKİNİYOR 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre AKP yöneticileri, bazı İYİ Parti yetkililerinin CHP’ye sert eleştiriler yöneltmesine ve mesafeli durmasına karşın, taban baskısı nedeniyle özellikle Ankara ve İstanbul gibi kritik illerde son anda uzlaşabileceği endişesini dile getiriyor.

Akşener’in, Altılı Masa sürecinde, sert bir söylemle masadan kalkıp, tekrar geri döndüğü anımsatılıyor; CHP’deki bir yönetim değişikliğinin, İYİ Parti’nin kararını değiştirebileceği, buna göre bir strateji belirlenmesi gerektiğini belirtiliyor.