AKP’ye geçen Menemen Belediyesi’nde sağlıkçılar, mühendisler ve öğretmenlere temizlik işi!

AKP’ye geçen Menemen Belediyesi’nde sağlıkçılar, mühendisler ve öğretmenlere temizlik işi!

Kurayla AKP’ye geçen Menemen Belediyesi’nde skandalların sonu gelmiyor... Belediyede çalışan öğretmenlerin, Toptan Çözüm Müdürlüğü'nde görevlendirerek temizlik işleri yaptırıldığı öğrenildi.

Kurayla AKP’ye geçen Menemen Belediyesi’nde skandallar bitmiyor. Belediyede çalışan öğretmenlerin, Toptan Çözüm Müdürlüğü'nde görevlendirerek temizlik işleri yaptırıldığı öğrenildi. Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi Kurucu Müdürü Metin Yaşatürk, “Pırıl pırıl öğretmenlerin eline faraş ve kürek veriyorlar, içim acıyor. Verdiğimiz bütün emekler boşa gitti” dedi.
 

BirGün'ün haberine göre; Menemen’de Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un hapse girmesinin ardından kura ile seçimi kazanan AKP’li Aydın Pehlivan, Meta-Su ve Menaş şirketinde çalışan 660 işçiye yetkileri devir alana kadar iş başı yaptırmadığı Menemen Belediyesi’nde skandalların sonu gelmiyor.

Menemen Belediyesi’nin, 440 işçinin görev yerini değiştirme amacıyla işçilere “Toptan Çözüm Müdürlüğü'nde görevlendirilmeniz uygun görülmüştür” yazısını tebliğ etmek için liste hazırladığı öğrenildi. Şu ana kadar 100’ün üzerinde işçiye yazının tebliğ edildiği ve görev yerlerinin değiştirildiği belirtildi.

Meta-Su şirketinde çalışan 100’den fazla işçinin yanı sıra Menemen Belediyesi’nde kadrolu olan kişilerin de Toptan Çözüm Müdürlüğü'nde görevlendirildiği bildirildi. Görev yeri değişen kişilerin arasında çoğunluğu öğretmen olmak üzere sağlık emekçileri ve mühendisler de bulunuyor.

Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi Kurucu Müdürü Metin Yaşatürk, BirGün’e yaptığı açıklamada, “2011 yılından beri büyük bir özveriyle bu kadroları oluşturduk. Gençlerin hem ders almasını sağladık hem de onlara barış ve kardeşliği anlattık. İlerici ve aydın olan bu arkadaşlarımıza tahammül edemiyorlar. Öğretmenler başka birimlere kaydırılıyor ve temizlik işçisi yapılıyor. Öğretmen öğretmenlikten başka bir iş yapamaz. Pırıl pırıl öğretmenlerin eline faraş ve kürek veriyorlar, içim acıyor. Verdiğimiz bütün emekler boşa gitti” dedi.