Akşener “Hayalimdeki Doğu Türkistan" resim sergisinin açılışını yaptı

Akşener “Hayalimdeki Doğu Türkistan" resim sergisinin açılışını yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Hayalimdeki Çin” resim yarışmasına tepki olarak düzenlenen “Hayalimdeki Doğu Türkistan” resim yarışması ödül töreni ve sergi açılışını gerçekleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Hayalimdeki Çin” resim yarışmasına tepki olarak düzenlenen “Hayalimdeki Doğu Türkistan” resim yarışması ödül töreni ve sergi açılışını gerçekleştirdi.

Akşener, "Uygur meselesinde, Türklük konusunda her konuda yurt dışında yaşayan her bir kardeşimiz, soydaşımız, yurttaşımız adına hassasiyetimiz, takibimiz, Allah şahittir hiçbir oy kaygısı taşımamaktadır. Allah bizi görecek, Allah bunlara sebep olanları kahru perişan eyleyecek” dedi.

İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı, Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı, Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği’nin desteği ve MEB iş birliğiyle düzenlenen “Hayalimdeki Çin Resim Yarışması”na tepki olarak “Hayalimdeki Doğu Türkistan” Resim Yarışmasını düzenledi. 

"YARIŞMAYI KAZANANLARIN ÖDÜLÜNÜ AKŞENER VERDİ"

“Doğu Türkistan’ı nasıl bir gelecek beklediği ve yaşanan olayların hayallerini nasıl etkilediğini, çocukların gözünden tespit etmek, Doğu Türkistan’da Çin’in yaptığı zulümlere dikkat çekmek ve toplama kamplarındaki insan hakları ihlallerine dair toplumsal farkındalık oluşturmak, Türk Milleti’nin tarihi ve vicdani sorumluluklarına dair bir hatırlatma yapmak” amacıyla düzenlenen “Hayalimdeki Doğu Türkistan” resim yarışması, sergiye dönüştürüldü. Parti genel merkezindeki serginin açılışını Akşener yaptı. Açılış sonrası Akşener, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde ödül kazanan yarışmacılara ödüllerini verdi.

"VAZGEÇMEK ZORUNDA KALAN ANNELERİN TEMSİLCİSİYİM" 

Akşener, Anadolu’dan Rumeli’ye Rumeli’den tekrar mezalim üzerine Anadolu’ya göçmüş bir ailenin çocuğu olduğunu anlatarak bütün göçlerin ve göçlerde yaşanan mezalimin aynı olduğunu söyledi. Doğu Türkistan Türklerine yapılan mezalimi anladığını, kadınların neler yaşadığını bildiğini ve bugün vazgeçmek zorunda kalan annelerin temsilcisi olduğunu sözlerine ekleyen Akşener, “Çin’de evlere Çinli erkekler koyuluyor, bundan siz utanmayın, buna göz yuman kereste gibi insanlar utansın. Uygur meselesinde, Türklük konusunda her konuda yurt dışında yaşayan her bir kardeşimiz, soydaşımız, yurttaşımız adına hassasiyetimiz, takibimiz, Allah şahittir hiçbir oy kaygısı taşımamaktadır. Allah bizi görecek, Allah bunlara sebep olanları kahru perişan eyleyecek” dedi.    

"HAYALİMDEKİ ÇİN PERVASIZLIĞINA, HAYALİMDEKİ DOĞU TÜRKİSTAN GÜNAHSIZLIĞIYLA BİZİM MUKABELEMİZ"

Açılış konuşması yapan Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Yavuz Ağıralioğlu da, Doğu Türkistan davasını Türkiye’den ayırmayan bir ciddiyetle taşıdıklarını belirterek şunları söyledi:

“Hayalimdeki Çin pervasızlığına, Hayalimdeki Doğu Türkistan günahsızlığıyla bizim mukabelemiz. Bu sergiyi gezdireceğiz, bu çocuklarımızın çığlığı, bu günahsız çığlık dünyayı sarsın istiyoruz. Biz Türkiye’de çocuklara emanet edilmiş bir milli bayramın, o bayramı çocuklara emanet ederken gelecek iddiasını çocuklara yüklemiş bir devlet kurucu iradenin Türkiye’deki takipçisi partiyiz. Bir 23 Nisan şenliğini Doğu Türkistan’ın bütün çocuklarını içine katarak kutlarız inşallah.”