Akşener'den CHP sorusuna yanıt: "Birbirimize parmak sallamadan ittifak."

Akşener'den CHP sorusuna yanıt: "Birbirimize parmak sallamadan ittifak."

"Partneriniz olan CHP'den istediğiniz desteği alabiliyor musunuz?" sorusuna Akşener, "Bizim ittifakımız rasyonel ittifak, Cumhur İttifakı psikolojik duygusal yönü olan bir ittifak. Orayı tanımladığınızda bizimkini anlamak zorlaşıyor." cevabını verdi.

Meral Akşener, "Partneriniz olan CHP'den istediğiniz desteği alabiliyor musunuz?" sorusuna, "Bizim ittifakımız rasyonel ittifak, Cumhur İttifakı psikolojik duygusal yönü olan bir ittifak. Orayı tanımladığınızda bizimkini anlamak zorlaşıyor. Birbirimize parmak sallamadan ittifak. Proje bazlı bir ittifak modeli olduk" ifadesinde bulundu.


Ümit Özdağ hakkında konuşan Akşener, " Bu arkadaşımız benden grup başkanlığı talep etmiştir. Ben de kendisine 'hayır' demedim" dedi.

Akşener ayrıca, "Biz diğer siyasi partilerle de herhangi bir anayasa hazırlama işinde bulunmadık. Sistemin tasarlanması gerektiğine inanıyoruz. İyileştirilmiş, güçlendirilmiş sistemde önce bir tasarımı yapıyoruz" dedi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Altaylı: Yılbaşından bu yana Anadolu'yu geziyorsunuz. Bayağı bağırıp çağırıyorsunuz. Şu anda aslında Meclis'te sayısal olarak olmasa bile dışarıda ana muhalefet gibi görünüyorsunuz. Partneriniz olan CHP'den istediğiniz desteği alabiliyor musunuz?

Akşener: Bizim ittifakımız rasyonel ittifak, Cumhur İttifakı psikolojik duygusal yönü olan bir ittifak. Orayı tanımladığınızda bizimkini anlamak zorlaşıyor. Birbirimize parmak sallamadan ittifak. Proje bazlı bir ittifak modeli olduk.31 Mart bizim teklifimizdi sadece iki parti olarak girdik başarı sağlandı. Millet İttifakı'nın desteklediği adaylar ama CHP'nin de belediye başkanları. Bu dengeyi çok düzgün tutarak götürüyoruz. Hissin, duygunun önde olmadığı, küserim ha diyenin olmadığı...

"DİĞER PARTİLERLE ANAYASA HAZIRLAMA İŞİNDE BULUNMADIK"

Altaylı: Bu güçlendirilmiş parlamenter sistemi kulağa hoş geliyor. Ama ben bunun daha ne olduğunu kimseden duymadım. Parlamentonun üzerinde yazılı kurallarda yoktu ama var gibiydi.

Akşener: Biz diğer siyasi partilerle de herhangi bir anayasa hazırlama işinde bulunmadık. Sistemin tasarlanması gerektiğine inanıyoruz. İyileştirilmiş, güçlendirilmiş sistemde önce bir tasarımı yapıyoruz. 21 Anayasası var, 'Beyler Cumhuriyeti ilan ediyoruz' diyor Atatürk, ondan sonra 24 Anayasası yapılıyor. Hukukçulardan ziyade siyaset bilimciler ve sosyal bilimciler çalıştı. Sayın Davutoğlu ve partisi bir çalışma yaptılar. Orada hukuk üzerinden bir çalışma yapılmış. Yan yana getirilerek ortak belki çalışma biçimi oluşturabiliriz. Serap Yazıcı hanımefendinin başında bulunduğu bir yapı. Hakikaten güzel bir çalışma.