Ali Babacan AKP iktidarının adını koydu: Otokrat

Ali Babacan AKP iktidarının adını koydu: Otokrat

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, AKP iktidarını otokrat olarak tanımladı.

AKP'den bakanlık görevi yaptıktan sonra ayrılarak DEVA Partisi'ni kuran Ali Babacan AKP iktidarını "Otokrat" olarak tanımladı...

Babacan, "İktidarın şu anki adı otokrattır. Gencecik çocuklarımız canına kıyıyor, herkes ülkeyi terk etmek istiyor çünkü hepsi umutsuz. Türkiye gidemeyenlerin ülkesi haline geldi maalesef" dedi.

"Biliyorsunuz, daha önce hiçbir siyasi parti seçim öncesinde böyle detaylı planlar yapmamıştı. Bu açıdan bir ilki gerçekleştiriyoruz" diye konuşan Babacan, "Güçlendirilmiş parlamenter sistem teklifimizin detayları da yakın zamanda açıklanacak. Bu çalışma, güçler ayrılığını kuvvetlendiren bir çalışma olacak." açıklamasında bulundu.

"Ekonomi derin bir çıkmazda şu anda, iktidar ortakları da sözde modellerden bahsediyor" ifadelerini kullanan Babacan, şöyle devam etti:

"Ama bunu çözecek kapasiteleri yok. İktidarın şu anki adı otokrattır. Doğru isim verelim. Yarın kimse ne olacağını bilmiyor. Çünkü böyle yönetimler keyfidir. Bakın geçen gün PCR testlerini uçaklarda kaldırdılar, sonra geri getirdiler. Bu kadar önemli bir kararı bir ileri bir geri yapabilir misiniz?

Dış politika deseniz durum aynı, dış politikaları yok. Diğer ülkelerle ilişkiler şahsileştirilmiş. AİHM'in kararını uygulamıyorum diyebiliyor. Dün darbe destekçisi dediklerini bugün havaalanında karşılayıp külliyede ağırlıyor. Türkiye, artık dünyada iş birliği yapılacak bir ülke olarak görülmüyor. Herkes zararlarından sakınılması gereken bir aktör olarak görülüyor. Koskoca ülkenin cumhurbaşkanı Swap'la körfez ülkelerinden para istiyor."