Ali Babacan'dan adaylık çıkışı! Ortak bir aday çıkarılmazsa...

Ali Babacan'dan adaylık çıkışı! Ortak bir aday çıkarılmazsa...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masadan ortak bir aday çıkarılmazsa kendisinin aday olacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

Seçimlere daha 13 ay varken, hem iktidar hem de muhalefetin seçim çalışmaları sürüyor. CHP, İYİ Parti, Gelecek, DEVA, Saadet ve Demokrat Parti, parlamenter sisteme geçiş için aylar önce bir araya gelmişti.

Habertürk’teki programda altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ile ilgili soruya cevap veren DEVA Partisi lideri Ali Babacan, "Ortak aday olmadığı anda DEVA Partisi’nin adayı Ali Babacan’dır. En son toplantımızda ortak adayın niteliklerini sıraladık. Henüz altılı masada telaffuz edilen tek bir isim yok. Altılı masada isim bazında görüşme yapılmadı, sadece nitelikler sayıldı." dedi.

Babacan şu ifadeleri kullandı:

"Teoride ortak aday altı kişiden birisi olabilir. Dışarıdan birisi de olabilir. Öncelik kucaklayıcı oluşu, kutuplaştırıcı olmaması… Altılı masada hiçbir zaman bir isim gündeme gelmedi. Bu masada tam tersine ‘isim konuşmayalım, seçim yaklaşınca isimleri değerlendirelim’ diye öneri vardı." dedi.

Babacan'ın sosyal medya paylaşımı şöyle: 

"Bu konuda mütevazı olmayacağım: Şu andaki krizi bizden başka çözecek kimse yok. Kriz çözme tecrübesi ayrı bir şey. İki tane krizi çözmüş başka bir ekip varsa bulalım, gelsinler, çözsünler." dedi.