Ali Yerlikaya 4 ay sonra o göreve mi hazırlanıyor?

Ali Yerlikaya 4 ay sonra o göreve mi hazırlanıyor?

2024 mart ayında yapılacak yerel seçimler için geri sayım başlarken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın AKP tarafından İstanbul'a başkan adayı olarak gösterileceği iddia ediliyor.

Yerel seçime aylar kala gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'aşkım' dediği İstanbul'da. CHP'nin adayı İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karşısına AKP'nin hangi ismi çıkaracağı merakla bekleniyor. 

Öte yandan İBB adaylığı için farklı isimler de ortaya atılıyor. O isimlerden biri de göreve geldiği andan itibaren çetelere savaş açan yaptığı son 29 Ekim paylaşımı ile de muhalefet kesiminin dahi takdirini toplayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya.

Peki, AKP gerçekten de Yerlikaya'yı İstanbul'a mı hazırlıyor?

AKP ADAYLARINI HANGİ TARİHTE İLAN EDECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine AKP'de aday belirleme çalışmaları yavaş yavaş başladı. Özellikle 7 Kasım'daki AKP MYK'nın ardından çalışmaların daha da hız kazanacağı düşünülüyor. AKP'nin adayları ilan edeceği tarihin ise 30 Ocak 2023 olduğu konuşuluyor.

ALİ YERLİKAYA, EKREM İMAMOĞLU'NA RAKİP Mİ OLACAK?

Ekonomist Mahfi Eğilmez'in iddiasına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimlerde İstanbul'da düşündüğü isim İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya.

Ancak sosyal medya kullanıcıları bunun uzak bir ihtimal olduğu kanısında. Yerlikaya son dönemlerde İçişleri Bakanı olarak önemli işlere imza attı. Bu nedenle Ali Yerlikaya'nın görevine devam edeceği öngörülürken, İstanbul için AKP'nin başka bir adayı gündeme getireceği tahmin ediliyor.