Alinur Aktaş, Bursalılara veda etti: "Vatandaşın cebi ve tenceresiyle oynanırsa neticesi kötü olur"

Alinur Aktaş, Bursalılara veda etti: "Vatandaşın cebi ve tenceresiyle oynanırsa neticesi kötü olur"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursalılara veda etti. AKP'li Aktaş, Süleyman Demirel'in 'boş tencere' sözlerini hatırlattı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, seçimleri CHP'li rakibi Mustafa Bozbey'e kaybetmesinin ardından kent sakinlerine veda etti. Aktaş, konuşmasında eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel'in 'boş tencere' sözlerine atıfta bulundu.

"SIRTIMDA HİÇBİR KAMBURUM YOK"

Aktaş, "Benim artık görevim yarın akşamdan itibaren Bursa belediye başkanlığı değil. Dolayısıyla bende kendi işime, kendi konumuma adapte olacağım. Bursalı vatandaşların şunu çok iyi bilmesini istiyorum. Sırtımda hiçbir kamburum yok. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olarak gördük bu görevi. Allah'a şükürler olsun çok rahatım. Artık benim sorumluluğumdan çıktı. Bu manada, sorumluluk sahibi insanların sorumluluk sahibi gibi hareket etmesini istiyorum.

"MUSTAFA BOZBEY'E BAŞARILAR DİLİYORUM"

Alinur Aktaş artık Perşembe günü sabahından itibaren belediye başkanı değil. Nihayetinde Mustafa Bozbey yeni dönem görevi devralacak. Mazbatasını alıp göreve başlayacak. Bu şehirde yaşayan bir vatandaş olarak kendisine başarılar diliyorum" dedi.

DEMİREL'İN 'BOŞ TENCERE' SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Seçmenin sadece Bursa'da değil, Türkiye'de de aynı sesi çıkardığını ve ifadeyi kullandığını belirten Başkan Aktaş, "Rahmetli Demirel'in bahsettiği gibi 'vatandaşın cebi ve tenceresiyle oynanırsa neticesi kötü olur' gibi ifadeleri vardı. Bunun sonucunda 20 milyondan 12 milyona düşen bir oyun varlığını görüyorsunuz. Sandığa gitmeme oranının da anormal derecede arttığını görüyorsunuz. Bu aslında birçok şeyinde rengini ortaya koyuyor.

"ÇEVREMDEN BİLİYORUM"

Çevremden biliyorum. 'Gidersem dayanamam ampule basarım. Gitmeyeceğim' diyerek protesto etti. O kadar çok kişiden bunu duydum. Ama bunu hiçbir mazeret olarak söylemiyorum. Biz nihayetinde seçimi kaybettik. Kazananlara hayırlı olsun. Kazanan Bursa olsun. İnşallah Bursa'ya bu 5 yıl süre içerisinde güzel işler yapılır. Bende kendi arabamla bu şehrin sokaklarında dolaşacağım. Bu şehirde hizmet alan bir vatandaşım" diye konuştu.