Altında sert hareketlilik başladı

Altında sert hareketlilik başladı

Altının ons fiyatının geçtiğimiz haftalarda oldukça hareketlendiği gözlemlenmişti. Altın fiyatları geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararı altının fiyatlarının tekrar güncellenmesine neden olduğu biliniyor.

ABD ile Çin arasındaki gerilimler devam ederken, ABD işsizlik oranı açıklamaları ve ABD seçimleri ile birlikte altın fiyatları aşının da bulunmasıyla hareketli günler geçirmeye devam etmekte. Altın fiyatları ne olacak araştıran yatırımcılar için analistler, "altın fiyatları tekrar rekor kırabilir" yorumu yaptı.

Altının ons fiyatının tekrar hareketlenmesi ile uzmanlardan altın tahminleri araştırmasını yapan vatandaşlar heyecanla altın fiyatlarının düşmesini beklemekte. 

 

BİR GRAM ALTIN KAÇ LİRA OLDU?


Gram altının fiyatı güne hareketli başlamasının ardından fiyatı tekrar güncellendi. Gram altının önceki kapanış fiyatı 462,10 lira oldu. Gram altın yeni güne yüzde 0.87 hareketle başlamış oldu.


Altın fiyatları bu haftaya ons fiyatındaki ani hareketlilikle başladı. Bugün altının ons fiyatı, 2 bin dolar seviyesinin altında hareketlenerek güne 1.840,83 seviyesinde kaldı. Çeyrek altının önceki kapanış fiyatı 759,20 lira olmuştu. Çeyrek altın yeni güne yüzde 0.79 hareketli başladığı belirtildi.


BİR CUMHURİYET ALTINI KAÇ LİRA OLDU?
Bu hafta başı itibari ile altının ons fiyatındaki hareketlilik Cumhuriyet altının da hareketlenmesine neden oldu. Cumhuriyet altını önceki kapanış fiyatı 3.025,70 lira olmuştu. Cumhuriyet altını güne yüzde 0.83 artışla başladığı belirtildi.

CUMHURİYET ALTINI SATIŞ FİYATI: 3.050,90 TL

CUMHURİYET ALTINI ALIŞ FİYATI: 3.023,60 TL