Anayasa Mahkemesi'nden flaş karar! Limanların 49 yıllığına ihalesiz devri iptal edildi

Anayasa Mahkemesi'nden flaş karar! Limanların 49 yıllığına ihalesiz devri iptal edildi

Anayasa Mahkemesi CHP'nin başvurusu üzerine bazı limanların işletme hakkı devrinin ihalesiz olarak 49 yıla uzatılması kararını iptal etti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), bazı limanların 49 yıldan az süreli sözleşme sürelerini ihalesiz olarak 49 yıla kadar uzatan kanun düzenlemesini iptal etti. Yüksek Mahkeme Mersin, İskenderun, Antalya, Galataport, Çeşme, Marmaris gibi limanların; LİMAK, AKFEN, Ciner, Albayrak ve Doğuş holding ile Katarlı QTerminals gibi şirketler tarafından alınan işletme haklarının uzatılmasını sağlayan düzenleme için “Özelleştirmede hakim olması gereken serbest rekabet ve eşitlik ilkeleriyle bağdaşmamakta olup kurala konu limanların gerçek özelleştirme değerlerine ulaşılmasını engelleyebilecek niteliktedir” değerlendirmesini yaptı.

CHP'Lİ BAŞARIR: ÜLKENİN ÜZERİNE AKBABA GİBİ ÇÖKTÜNÜZ

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da bu gelişmeyi sosyal medya hesabından TBMM'de yaptığı konuşmayı paylaşarak duyurdu. Başarır,  "Anayasa Mahkemesi, partimizin başvurusu üzerine limanların özelleştirilmesini 49 yıla kadar uzatmaya imkan veren kanunu iptal etti. O gün mecliste bu yasaya itiraz ederek, limanlardan elinizi çekin, bu ülkenin üzerine akbaba gibi çöktünüz demiştim! Bugün karar mahkemeden döndü!" ifadelerini kullandı.