Ankara’da aracıyla sele kapılan kişi hayatını kaybetti

Ankara’da aracıyla sele kapılan kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ankara’da sele kapılan bir vatandaşın cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Ölen kişinin 27 yaşındaki İlkay Yiğit isimli vatandaş olduğu tespit edildi.

Ankara’da öğleden sonra etkisini artıran sağanak yağı ve fırtına hayatı felç etti. Şehrin farklı noktalarında çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, caddeler sular altında kaldı. Yoğun yağışın sele dönüşmesi nedeniyle birçok sürücü yollarda mahsur kaldı. 

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ankara’da meydana gelen sağanak yağış sonrası Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) güncel duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Özellikle Çankaya ilçesindeki yağışların etkili olduğunu kaydeden Bakan Yardımcısı Çataklı, “Bugün öğleden sonra özellikle saat 14.30’dan itibaren Ankara’da yoğun yağışlar ve fırtına etkili oldu. Özellikle Altındağ, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak ve Gölbaşı ilçelerimizde yoğun ihbarlar da geldi. Özellikle Çankaya ilçemizde metrekareye 28 kilogram yağış düştü saat 14.30’dan sonra” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Twiter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ankara’da sele kapılan bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Ölen kişinin 27 yaşındaki İlkay Yiğit isimli vatandaş olduğu tespit edildi.