Ankara'da F-4 savaş uçağının boş yakıt tankı arabaların üzerine düştü

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait F-4 savaş uçağının boş yakıt deposu Ankara’da TPAO otoparkındaki araçların üzerine düştü.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir F-4E 2020 savaş uçağının bir parçası öğlen saatlerinde, Ankara’da Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na ait otoparktaki araçların üstüne düştü. Kimsenin yaralanmadığı kaza için Milli Savunma Bakanlığı, “Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait F-4 savaş uçağının bir parçası Ankara semalarında uçuşu esnasında bilinmeyen bir sebeple TPAO’ya ait açık bir otoparka düşmüştür. Bahse konu uçak emniyetli şekilde bir şekilde Eskişehir meydana iniş yapmıştır” açıklamasını yaptı.  

ANKA Haber Ajansı, boş yakıt deposunu olay yerinde görüntüledi. Olay yerine Hava Kuvvetleri Komutanlığı kaza kırım ekibi gelerek incelemede bulundu. Olayda üç araç hasar gördü. Ankara İtfaiyesi ekipleri, düşen yakıt deposunu vinç kullanarak araçların üzerinden kaldırdı. İncelenen yakıt deposu Hava Kuvvetleri’ne ait kamyona yüklenerek buradan götürüldü.

PİLOT, GÖKYÜZÜNE BAKMAMIZI İSTERCESİNE SESLİYDİ

Yakın tankının araçların üzerine düşüşüne, caddenin karşısından şahit olan Adnan Akkuş şunları söyledi: 

“Uçağın havadan geçtiğini gördüm. Fakat aşırı derece sesli geçtiğini görünce, dikkat ettim. Neden bu kadar sesli diye. Aşırı derece yüksekteydi. Sesler aşırı derece olduğu için burada pilotun sesten dolayı yukarıya bakmalarını sağlamak için yaptığını düşündüm. Ki bu parçanın düştüğünden dolayı yapmıştır diye düşünüyorum hala. Aşırı derecede sesi duyunca, dikkatlice yukarıya baktığımızda uçağın geçtiğini fakat uçak geçtikten yarım dakika sonra da patlama sesini duyduk. Ufak bir parça gözüktü ama onun parça olup olmadığı da belli değildi. Sonrasında ben uçağa devamlı baktım. Arkasından patlama sesi gelince bu tarafa döndüm. Baktık ama görünmüyordu ağaçlar arasında zaten. Güvenlik arkadaşların birden dışarıya çıktıklarını gördüm. Bizim güvenlik arkadaşlarımız da dışarıya baktılar. Ne oluyor diye. İnsanların zarar görmesini istemediğinden dolayı, gökyüzüne bakmalarını istercesine o sesi o kadar çok açtığını düşünüyorum.”