Ankara’daki Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek eyleminde 69 gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için Ankara’da eylem yapmak isteyen öğrencilere polis sert müdahale etti, 69 kişi gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin “kayyum” olarak niteledikleri AKP’li Rektör Melih Bulu’yu protesto eylemleri sırasındaki gözaltılar birçok ilde tepkiye yol açtı. Ankara’daki öğrenciler de Boğaziçi Üniversitesi’ndeki arkadaşlarına basın açıklaması yaparak destek olmak istedi, ancak polisin sert müdahalesiyle karşılaştılar.


Kızılay’daki Çankaya Belediye binası önünde bir araya gelmek isteyen öğrenciler buraya ulaşamadan, Atatürk Bulvarı üzerinde durduruldu. Slogan atan öğrencilere çevik kuvvet ekipleri müdahalede bulundu. Polis müdahalesi yumruklu kavgaya dönüştü, trafik kapandı. Sivil polis memurlarının öğrencileri yumrukladığı, bazı öğrencilerin saçlarından tutularak çekildiği görüldü.

Öğrencilerden birisi de polise karşılık verdi. Bazı öğrenciler de yerde sürüklenerek gözaltına alındı. Geride kalan arkadaşları da gözaltına alınanların serbest bırakılması için protestolarını sürdürdü.


Bu sırada genç bir kadın cebinden çıkardığı LGBTİ bayrağını polis amirine doğru tuttu. Polis bu kişiyi ittirerek “Provokatörlük yapma” diye uyardı. Bazı yurttaşlar da polisin öğrencilere yaptığı müdahaleye tepki gösterdi. Gözaltına alınan öğrenciler araca bindirilirken polis koridoru oluşturuldu. Öğrencilerin de aralarında bulunduğu 69 kişi gözaltına alındı.