Ankara'daki sel felaketinde boğularak can vermişti... Komşusu dehşet dolu o anları anlattı!

Ankara'daki sel felaketinde boğularak can vermişti... Komşusu dehşet dolu o anları anlattı!

Ankara'da meydan gelen sel genç bir kızın canını almıştı. 21 yaşındaki Busenur Doğanay, bodrum kattaki evinde sel suyu ile dolan evinde can vermişti.

Ankara'ya kabusu yaşatan sel felaketinde, 21 yaşındaki Busenur Doğanay, Keçiören’deki evinde feci şekilde can vermişti. Doğanay’ın komşusu Gülay Pekyürek, korku dolu o anları anlattı. 

c62dba69-f0e2-41e4-9bf5-591b4cad9f1c-w.jpeg

Pekyürek dehşet anlarını şu şekilde aktardı:

"KIZIN SESİ HALA KULAKLARIMDA"

"Kızcağız orada bağırmış ama ben o panikten duymadım. Duyan komşularımız oldu ama kurtaramadılar. Müdahale ettiler, fakat sudan dolayı kapı açılmadı. Çok zor bir durum gerçekten, şokunu hala üstümden atamadım. O kızın sesi hala kulaklarımda. Sabaha kadar uyuyamadım. O suyun gelmesi, o sesin kulaklarımda çınlaması, psikolojim çok bozuldu. Ben burada altı yıldır buradayım. İkinci kez su bastı. Üç yıl önce burayı yine su basmıştı ama bu kadar değildi. Bu seferki daha şiddetliydi. ‘Anlatılmaz yaşanır’ derler ya o şekildeydi."

69fdd11b-f2e4-43fb-aa8e-a5445a7f6a17-w.jpeg

"NE OLUR KURTARIN DİYORDU, KAPI AÇILMADI, KURTARAMADIK"

"Herkese haber verdim, burada bir kişi boğulmak üzere diye. Komşumuz geldi, kapıya kadar geldi fakat kapı açılmadı. İçeriden ses geliyordu ‘Ne olur beni kurtarın’ diye. Ama kurtaramadık. Su birdenbire geldi ve boyumuzu aştı. Çocuğu yoktu, evliydi. Kocasını askere yeni göndermiş, 10 gün önce. Düğünleri vardı. Kuaföre gidiyor, elbisesinin kopçası sökülmüş, onu dikmeye eve geliyor. Ondan sonra yağmur… Bir anda oldu ve bitti. 10 dakikada. Bu evden taşınacağım, oturamam artık. Bu psikolojiyle oturamam. Üç yıl önce yine sel oldu. Alt katları su basmıştı. Ama bu sefer üst katlara kadar çıktı. Binanın dışına kadar çıktı. Bu binada 21 daire var. Aşağıda 4 daire var, 2 daireyi su bastı. Kullanılmaz halde. Benim evimi de su bastı ama o kadar çok değil."

84c0a3b2-3b04-4ceb-91e3-d5df603bf3c7-w.jpeg