Antalya'daki teleferik kazasında belediye başkanına tutuklama!

Antalya'daki teleferik kazasında belediye başkanına tutuklama!

Antalya'da meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Belediye başkanı tutuklandı.

Antalya’da meydana gelen teleferik kazasında önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği Kocagöz'ün tutuklu yargılanmasına karar vermişti. 1 kişinin hayatını kaybettiği teleferik kazası ile ilgili görülen mahkemede Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklandı.

KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI MESUT KOCAGÖZ DAHİL 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklamanın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve 5 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Tunç'un açıklaması şöyle:

"Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 17 vatandaşımızın yaralandığı ve kabinlerde mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarıldığı olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma kapsamında; 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanından oluşan bilirkişi heyeti tarafından detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapılmış ve ön rapor hazırlanmıştır. Soruşturma kapsamında uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön rapor, müşteki ifadeleri ve beyanları ile şüpheli savunmaları birlikte değerlendirilmiş olup, gözaltına alınan teleferik hattını işleten firma ile teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın yetkilileri ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 14 şüpheliden 5’i tutuklanmış, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 kişi de serbest bırakılmıştır. Hepimizi üzen olayla ilgili adli soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülmektedir."

ekran-goruntusu-2024-04-14-222551.png

 

TUTUKLAMA KARARI YENİ BİR TARTIŞMA MI BAŞLATACAK?

Gazeteci Barış Yarkadaş ise tutuklama kararının ardından şu bilgiyi aktardı:

"Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili olarak CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı. Kocagöz, 31 Mart’ta başkan seçilmişti. Kepez Belediyesi, seçim öncesi AK PARTİ tarafından yönetiliyordu. Kocagöz, 2023 yılının sonunda teleferiğin bağlı olduğu ANET’ten istifa etmişti. Edinilen bilgiye göre, teleferik Kocagöz’ün istifasının ardından 3 kez denetimden geçti. Tutuklama kararı yeni bir tartışma başlatacak."

ekran-goruntusu-2024-04-14-222809.png