Araştırma: CHP tabanı Atatürk denilmesini istiyor

Araştırma: CHP tabanı Atatürk denilmesini istiyor

CHP içinde günlerdir yaşanan Atatürk tartışmaları, Sosyal Araştırmalar Grubu için araştırma konusu oldu. SAG, CHP içindeki Atatürk tartışmaları hakkında kamuoyu yoklaması yaptı.

Sosyal Araştırmalar Grubu (SAG) adlı ekip CHP içinde yaşanan tartışma hakkında kamuoyu yoklaması yaptı. 

Merkezi İstanbul'da bulunan ve bir grup akademisyenin kurduğu Sosyal Araştırmalar Grubu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun başlattığı "Atatürk yerine Mustafa Kemal demeyi tercih ediyorum" tartışmasında parti tabanının fikrini sordu.

CHP üyelerinin sosyal medya üzerinden verdiği tepkileri bir havuzda toplayan SAG, araştırmayı netleştirebilmek için telefonla soru yöntemini de kullandı.

SAG'ın sosyal medyada yer alan 76 bin twit, Facebook ve İnstagram mesajını analiz ettiği belirtildi. 

Grubun, mesajların yanı sıra, 1643 kişiye telefonla sorduğu "Atatürk mü yoksa Mustafa Kemal mi?" sorusunun yanıtları da analiz edildi.

Buna göre, CHP'ye oy verenlerin 96'sı "Söylemlerde mutlaka ATATÜRK ismi kullanılmalıdır" dedi. Araştırmadan çıkan sonuca göre "Yüzde 2 ise "Mustafa Kemal de Atatürk de kullanılabilir" görüşünü ortaya koydu. Araştırmadan çıkan sonuca göre yüzde 2'lik kesim ise tartışmanın bir an önce bitirilmesini istedi.

SAG'a bağlı 13 akademisyenin araştırmanın verilerini önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağı belirtildi. 

SAG Koordinatörü Ahmet Cemal Yalçınkaya'nın sonuçları sosyal medyadan duyuracağı ifade edildi.