Arşiv unutmaz... Davutoğlu'nu kızdıracak görüntüler

Arşiv unutmaz... Davutoğlu'nu kızdıracak görüntüler

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin kongresinde yaptığı açıklamada Kanal İstanbul'un ülkeye ihanet olduğunu söyledi. Davutoğlu'nun Kanal İstanbul ile ilgili övgü oldu sözleri tekrar gündeme geldi.

Partisinin İstanbul 1'inci Olağan Kongresi’nde konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 'İstanbul'a ihanet ettik' sözünü hatırlatarak, "İhanetlerin en acılarında biri Kanal İstanbul projesidir" ifadelerini kullanmıştı. Davutoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla da "Aziz İstanbul, ne yazık ki talan edildi, İstanbul’a ihanet edildi. Bugün Türkiye’de aklı başında olan herkes Kanal İstanbul projesinin Türkiye’ye ve İstanbul’a karşı bir suç olduğunu biliyor. Ne acı ki, bu iktidar ise İstanbul’a bakınca arsa simsarı gibi kendinden geçiyor" demişti.

 GEÇMİŞTE BÖYLE SAVUNMUŞTU

Başbakanlığı döneminde Kanal İstanbul'u öven konuşmalar gerçekleştiren Ahmet Davutoğlu'nun o sözleri tekrar gündeme geldi. 24 Kasım 2015'te Başbakanlığı döneminde 64. Hükümet'in programını Meclis Genel Kurulunda okurken Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul'dan bahsedere "Yüzyılın en büyük projelerinden biri olacak olan Kanal İstanbul Projesi'nin çalışmalarına devam ediyoruz" diye konuşmuştu. 

Video için sayfayı aşağı kaydırın.