'Aşı' polemiği bitmiyor... Fatih Altaylı'dan, Bakan Mustafa Varank'a çarpıcı cevap!

'Aşı' polemiği bitmiyor... Fatih Altaylı'dan, Bakan Mustafa Varank'a çarpıcı cevap!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, VLP tekniği kullanılarak geliştirilen yerli koronavirüs aşısının insan denemelerine gönüllü olarak katılımı üzerine 'Bakan aşı olmamış mıydı' diye soran gazeteci Fatih Altaylı'ya 'çok bilmiş' diye cevap vermişti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Habertük yazarı ve Teke Tek programı sunucusu Fatih Altaylı arasındaki 'aşı' polemiği devam ediyor. Altaylı, bakanın sözlerine karşılık bugün "Teşekkürler Sayın Varank" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

VLP tipi yerli aşının 1. Faz çalışmaları için denek olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’a soru sorduğunu anımsatan Altaylı, "Soru basitti. “Sayın Bakan kendisine tanınan haktan faydalanarak daha önce aşı olduysa bu faz çalışmasında yer alması, çalışmanın sonuçlarını etkiler. İnşallah olmamıştır” dedim. Mustafa Bey, kendi sosyal medyası üzerinden hızla yanıt verdi: "Her lüzumsuzluğa cevap vermem ama gönüllülerin aklını karıştırmak isteyen bu çok bilmişe cevap vereceğim. 30 Ocak 2020’de aşı geliştirmek isteyen hocalarıma başardıklarında gönüllü olacağıma söz verdim. O günden beri aşı yaptırmadan bekledim, yerli vlp aşı faz-1 gönüllüsü oldum." Nazik yanıtı için kendisine teşekkür ederim. Beni lüzumsuzlar sınıfına sokmadığı için ve çok bilmiş diyerek iltifat ettiği için. Sağ olsun. Ben de onun her tarafa yetişmeye çalışan çalışkan tavrını çok takdir ediyorum." diyen Altaylı, ancak yine de kendini bilmiş sınıfına sokamayacağını ifade etti.

Öğrenmeyi seven, mümkün olduğunca bilmeye çalışan biri olduğunu savunan Altaylı, "Ama şunu da söyleyeyim, öğrendiğim her yeni şey, bilmediğim 1000 şeyi daha gösteriyor bana. O yüzden kendime bilmiş diyemem. Bilmemiş derim. Gönüllülerin kafasını karıştırma ithamı ise yerinde olmamış. Tam aksine bir yılı aşkın bir süredir pandemi konusunda kafaları netleştirmeye çalışıyorum elimden geldiğince. Aşı olanların sayısı arttıkça, özellikle faz 3 çalışmalarının giderek zorlaşacağını, yerel ve uluslararası denekler bulmanın güçleşeceği bir sır değil. Kendisini de bilime destek olan bu tavrı için ayrıca kutluyorum." dedi.