“Aslında 128 Milyar dolar nerede olduğunu biliyoruz” Kaftancıoğlu, hesabın sandıkta sorulacağını söyledi…

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Merkez Bankası’nın rezervleri ile ilgili olarak, “128 milyar doların aslında nerede olduğunu biliyoruz" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Merkez Bankası’nın rezervleri ile ilgili olarak, “128 milyar doların aslında nerede olduğunu biliyoruz" dedi.

Canan Kaftancıoğlu, TELE 1 yayında, “128 milyar dolar nerede?” sorusu ile ilgili olarak, şunları söyledi:

“HALKIMIZ, SANDIKTA BU İKTİDARIN BİLETİNİ KESECEK"

“128 milyar doların aslında nerede olduğunu biliyoruz. Açık söyleyeyim. Ancak 128 milyar doların nereye nasıl gittiğine dair, bu süreçlerin nasıl işletildiğine dair; Genel Başkanımızın sorduğu 5 tane kritik soru var ve CHP olarak bunun cevaplarını emin olun alacağız ve bunun cevaplarını halkla paylaştığımızda bu halkımız, 84 milyon, kendi cebindeki bir kuruşun hesabını o sandıkta soracak. Sandıkta bu iktidarın biletini kesecek.

Çünkü 128 milyar doların sadece 7’de 1’i, bu pandemiyle ilgili ekonomik ihtiyaçlara, sağlık alanındaki ihtiyaçlara, toplumsal alandaki ihtiyaçlara, 84 milyonun bütün ihtiyaçlarına ayrılmış olsaydı; şu anda biz ne yazık ki pandemi sürecinde kaybettiğimiz kardeşimizi, canımızı kaybetmemiş olacaktık ve bu ülke, ekonomik olarak çok daha farklı bir noktada olacaktı. O yüzden o 128 milyar dolar ile ilgili soruları lütfen sormaya devam edelim ki iktidarda hiç kimse ama hiç kimse cevabını veremeyeceği işleri yapamasın. Hiç kimse ama hiç kimse vatandaşın sağlığıyla, vatandaşın ekonomisiyle, vatandaşa hizmet için uğraşmak yerine kendi varlığıyla, kendi iktidarıyla ve kendi bekasıyla uğraşamasın diye not düşmüş olayım.”