Avrupa Birliği toplandı! Öğle yemeğinde Türkiye'yi de konuşacaklar

Avrupa Birliği toplandı! Öğle yemeğinde Türkiye'yi de konuşacaklar

Avrupa Birliği'ndeki dışişleri bakanları bir araya geldi. Toplantıda Türkiye'ye vize serbestisi ile ilgili de konu görüşülecek.

AB'deki dışişleri bakanları, Ukrayna'daki savaş, ekonomi, Çin gibi konuların yanı sıra Türkiye'yi görüşmek üzere bir araya geldi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'den 'vize serbestisi' açıklaması geldi.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER OTURUMU

Brüksel'deki AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda, geçen ay yapılması planlanan ancak ertelenen Türkiye ile ilişkiler konulu oturum da düzenlenecek. Bakanlar, Türkiye'yi öğle yemeği sırasında ele alacak.

"İYİ BİR HABER"

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, toplantıya girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ASEAN toplantısı için bulundukları Cakarta'da görüştüklerini hatırlatarak şunları söyledi:

"Katılım müzakerelerini yeniden başlatmak istiyorlar. Bize yönelik siyasi yaklaşımlarında AB gündemini üst sıraya koymak istiyorlar. Bu iyi bir haber. AB bakanları, Türkiye'nin talebine nasıl karşılık verileceğini tartışacak."