Avrupa Konseyi'nden Kavala kararı: Mühlet verdi

Avrupa Konseyi'nden Kavala kararı: Mühlet verdi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Osman Kavala'yı serbest bırakmadığı için Türkiye'ye karşı ihlal prosedürü başlatan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Ankara'ya Kavala davasına yönelik savunma yapması ve görüş bildirmesi için 19 Ocak'a kadar zaman verdi.

 Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, iş insanı Osman Kavala'yı AİHM'in tahliye kararına uymadığı gerekçesiyle Türkiye'ye "ihlal davası açma niyetini" bildirmeye karar verdi. Açıklamada, Konsey'in Ankara'dan sözkonusu davaya ilişkin19 Ocak 2022'ye görüş sunmasını istediği vurgusu yapıldı.

Öte yandan AFP'de yer alan habere göre, Konsey tarafından yapılan açıklamada, disiplin kararı uygulanacağını belirttiği Türkiye için, "Kavala'nın AİHM kararına uygun olarak serbest bırakılmamasının, Konsey tarihinde bir kere uygulandığı bilinen ihlal prosedürü kararını tetikliyor" ifadelerine yer verildiği belirtildi.

Geçen hafta görülen davasında Kavala'nın 4 yıldır devam eden tutukluluğunun devamına karar verilmiş, ardından da dün Avrupa Konseyi 'ihlal prosedürü kararı' uygulayacağının sinyalini vererek resmi sonuç için bugünü işaret etmişti.