
Ayasofya'da tahribatı önlemek için harekete geçtiler... Sıvalar sökülmesin diye güvenlik şeridi çekildi
Ayasofya'nın camiye çevrildikten sonra tahribat haberlerinin peş peşe gelmeye başlaması camiide güvenlik önlemlerini artırdı.
Ayasofya'nın camiye çevrilmesiyle birlikte arka arkaya yaşanan tahribatlar camide güvenlik önlemi alınmasına neden oldu.
Daha önce Ayasofya'nın İmparator Kapısı, kimliği belirsiz şahıslar tarafından parçalanmış ve hatta ahşap kapının kutsal olduğu için yenildiği iddia edilmişti.
Mayıs ayının başlarında ise Ayasofya'nın tarihi su haznesinin kapağının kırıldığına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Ancak yetkililer yaptıkları açıklama ile görüntülerin eski ve orijinal olmadığını savunmuştu.
Ve son olarak Ayasofya yine bir tahribat haberiyle sarsılmış, cami duvarlarının kazınarak poşete doldurulması gündeme bomba gibi düşmüştü.
Tüm bu yaşanan olayların ardından Ayasofya’da duvar sıvalarının sökülmemesi için güvenlik şeridi çekildi.