Ayda bebeğin annesinin adı parkta yaşayacak

30 Ekim İzmir depreminde 91 saat sonra enkaz altından kurtarılan Ayda bebeğin, depremde hayatını kaybeden annesi Fidan Gezgin'in adını taşıyan park Bornova'da açıldı.

İzmir Bornova Belediyesi, 30 Ekim depreminde enkaz altından 91 saat sonra çıkarılan mucize bebek Ayda'nın annesi Fidan Gezgin'in adını verdiği parkı açtı. Objektiflerden tedirgin olan, sık sık yüzünü gizleyen minik Ayda ve ağabeyi Atakan, annelerinin adını yaşatacak parkta oyun oynadı. Baba Uğur Gezgin, "Keşke Ayda'yı burada eşimle beraber oynatabilseydik" dedi. Geçen yıl 23 Nisan'da başkanlık koltuğuna oturan Atakan'a verdiği park sözünü tutan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise "Ayda ve Atakan bize emanet. Her zaman yanlarındayız" diye konuştu.

İzmir'de, 30 Ekim depreminde Rızabey Apartmanı'nın enkazında hayatını kaybeden Fidan Gezgin'in (38) adı, Bornova Belediyesi'nce Atatürk mahallesindeki parka verildi. Parkın açılış törenine, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Uğur Gezgin ve ailesi ile yakınları katıldı.

"KEŞKE BERABER OYNATABİLSEYDİK"

Fidan Gezgin'in adını yaşatacak parkta Rızabey Apartmanı'nın enkazından 91 saat sonra çıkarılarak Türkiye'yi gözyaşlarına boğan Ayda bebek ile ağabeyi Atakan oyunlar oynadı.

Ayda'yı salıncağa bindiren baba Uğur Gezgin, depremin yıldönümü nedeniyle acılarının tazelendiğini belirterek, "O günleri hatırladık. Bir şekilde adının anılacak olması mutlu ediyor bizi. Elimizden geldiğince eşimin adını yaşatmak istiyoruz. Daha önce Urfa'da Gülaçan Ortaokulu'nda adına bir bilgisayar odası yaptırdık. Celal Bayar Üniversitesi Rektörü’müz, mezun olduğumuz bölümde fidanlık yaptırdı. İlk günden beri yanımızda olan Bornova Belediye Başkanı’mız, bu parkın açılışına vesile oldu. Ayda, psikolojik olarak travmayı atlatmış durumda. Bu parkta büyüteceğiz. Doktor olmayı istiyor. Keşke eşim de burada olsaydı. Onunla beraber oynatabilseydik. Yaşama tutunmaya çalışıyoruz tekrar çocuklarla" dedi.


BAŞKAN İDUĞ SÖZÜNÜ TUTTU
Geçen yıl 23 Nisan'da Ayda'nın ağabeyi Atakan'a başkanlık koltuğunu verdiğini anımsatan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da şunları söyledi:

"Atakan'a o zaman 'Belediye başkanı olarak emriniz nedir' diye sordum. 'Evimize yakın parka annemin ismini vermenizi istiyorum' dedi. Biz de yüce meclisimizin kararıyla dileğini yerine getirdik. Ayda ve Atakan bize emanet. Her konuda yanlarında olmaya çalışıyoruz. Ayda, 91 saat sonra Türkiye'nin umudu oldu. O mucize kurtuluşu ağlayarak izledik. Annesinin isminin olduğu güzel parkta büyümelerine destek olmaya çalıştık. 117 canımızın ismini vereceğimiz birçok nokta var. İsimlerini vermeye devam edeceğiz. Allah bir daha o günleri bize yaşatmasın. İyi günlerde görüşmek dileğiyle."

KÖŞGER: İZMİR'İ YENİDEN İNŞA ETMELİYİZ

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de İzmir'in yapı stokunun yenilenmesi gerektiğine dikkat çekerek, "İzmir'de iki fay hattı üzerinde inşa edilen konutlar var. Deprem İzmir'in gerçeği. Bu musibetten ders alıp yerel ve merkezi idareler olarak İzmir'i yeniden inşa etmemiz lazım" diye konuştu.

ATAKAN İLE FİDAN DİKTİLER

Açılışın ardından Uğur Gezgin, desteklerinden dolayı Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ile Vali Köşger'e çiçek ve plaket verdi. Törenin ardından Başkan İduğ, Vali Köşger ve Kaymakam Genel, parkta Atakan ile birlikte fidan dikti.

Kaynak: ANKA