Azeri Aktivist, ölü bulundu…

Azeri Aktivist, ölü bulundu…

Yüksek lisans eğitimi için Türkiye'de bulunduğu öğrenilen Azerbaycanlı 26 yaşındaki aktivist Bayram Mammadov İstanbul'da ölü bulundu.

Yüksek lisans eğitimi için Türkiye'de bulunduğu öğrenilen Azerbaycanlı 26 yaşındaki aktivist Bayram Mammadov İstanbul'da ölü bulundu.

Edilen bilgiye göre; yüksek lisans eğitimi için Türkiye'de bulunduğu öğrenilen ve Bakü yönetimine karşıtlığı nedeniyle ülkesindeki protestolarda öne çıkan isimler arasında yer alan Mammadov, 2 Mayıs Pazar günü Kadıköy Moda sahilinde denize girdi ve gözden kayboldu. Görgü tanıklarına göre Azerbaycan kökenli aktivist pazar günü saat 15.00 sıralarında Moda sahilinde terliğini düşürdüğü gerekçesiyle denize atladı. Denizde bir süre çırpınan ve daha sonra gözden kaybolan Mammadov’un bir süre sonra sürüklenerek açığa doğru gittiği bildirildi.

Yapılan ihbar üzerine Sahil Güvenlik ekipleri, denizde arama faaliyeti başlattı. Ekipler, Mammadov’un cesedini Haydarpaşa Garı civarında sahile yakın bir yerde tespit ederek çıkardı. Mammadov’un cansız bedeni, Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ve Olay Yeri İnceleme ekiplerince gerçekleştirilen incelemelerin ardından ilk önce Haydarpaşa Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Ardından da kapsamlı inceleme için İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Mammadov’un ölüm nedeni, yapılacak kapsamlı otopsi sonucu ortaya çıkacak.

Öte yandan, Mammadov’dan haber alamadığını söyleyen bir kişinin, dün polise başvurduğu ortaya çıktı. Mammadov’un adı açıklanmayan arkadaşının poliste verdiği ifadede, 3 gündür arkadaşından haber alamadığını söylediği ve gösterilen fotoğraftan teşhis ettiği kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, Azerbaycanlı aktivist, ülkesinde bir dönem uyuşturucu ticaretine karışmakla suçlanmış ve hüküm giymişti. Ancak, bu mahkumiyete ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) “hak ihlali” kararı vermişti. 26 yaşındaki Bayram Mammadov, bir süredir Türkiye'de yüksek lisans eğitimi alıyordu.