Aziz Yıldırım, o ülkeye savaş gemisi üretecek

Aziz Yıldırım, o ülkeye savaş gemisi üretecek

Aziz Yıldırım'ın sahibi olduğu Dearsan Shipyard şirketi, o ülke için savaş gemisi üretecek.

Fenerbahçe'nin eski efsane başkanı Aziz Yıldırım'ın Dearsan Shipyard isimli şirketi, Kazakistan'da tersane kurmak ve savaş gemileri üretmek için yetkililerle anlaşma imzaladı.

ekran-goruntusu-2024-02-12-224438.png

Halk TV'deki habere göre Aziz Yıldırım'a ait olan ve çok sayıda küçük ölçekli savaş gemisi, denizaltı, fırkateyn ve karakol gemisi üretimiyle tanınan Dearsan Shipyard şirketi, dünyanın birçok ülkesine savunma sanayi ürünleri ihraç etmeye devam ediyor.

NİJERYA'YA KARAKOL GEMİLERİ İHRAÇ ETMİŞTİ

2023'te Nijerya Deniz Kuvvetleri’ne 2 adet karakol gemisi ihraç etmeyi başaran Aziz Yıldırım’ın Dearsan Shipyard şirketi, üretimlerinin tamamına yakınını Tuzla'da yer alan tersane aracılığıyla sağlıyordu.

Nijerya Deniz Kuvvetleri için üretilen Dearsan Açık Deniz Karakol Botu OPV 76'nın kendi sınıfı içerisinde üst düzey özelliklere sahip olması ve şirketin ortakları arasında Aziz Yıldırım'ın yer alması sosyal medyada büyük bir gündem olurken, şirket tarafından yapılan açıklama ile Kazakistan'da tersane kurulması için devlet yetkilileriyle anlaşmaya varıldığı belirtilmişti.

Şirket, askeri gemilerin yanı sıra sivil gemiler de üretmekte.

ekran-goruntusu-2024-02-12-224435.png

KAZAKİSTAN İÇİN KOLLARI SIVADILAR

Şirket, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Savunma Sanayimizin faaliyet alanlarında ülkemizi yurtdışında çeşitli ülkelerde başarıyla temsil eden Dearsan, çalıştığı projelere bir yenisini daha ekledi.17 Kasım tarihinde Dearsan olarak, Kazakistan Devlet Yetkilileri ile tersane yatırımı yapmak üzere bir sözleşme imzaladık.

Söz konusu tersanenin, 2024 yılı başından itibaren gemi inşa faaliyetlerine başlaması öngörülmektedir. Söz konusu sözleşmenin tersanemize ve ülkemiz savunma sanayisine hayırlı olmasını dileriz."

ekran-goruntusu-2024-02-12-224444.png

DEARSAN SHIPYARD ŞİRKETİ NEDİR, NELER YAPAR?

DEARSAN, İstanbul Türkiye’de faaliyet göstermekte olan modern bir tersanedir. DEARSAN Tersanesi;  sahip olduğu, 126 m uzunluğundaki kızak, 15.341 m2 lik kapalı gemi inşa sahası, 15.870 m2 lik açık alanı  ve  31.211m2 lik toplam alanı  ile  aynı zamanda muhtelif tipte 9 adet gemi inşa etme yeteneğine sahiptir.

DEARSAN özel askeri gemilerin dizayn ve inşasında silah sistemleri entegrasyonu ile birlikte sağladığı servislerde ve ayrıca römorkörler, yakıt / kimyasal tankerler, hızlı yolcu feribotları gibi karmaşık ticari gemilerin inşasında uzmanlaşmıştır. DEARSAN tersanesi tesisleri ve deneyimli işgücüyle dünya çapında dizayn, mühendislik, fabrikasyon ve kurulum yeteneğini kanıtlamıştır.

DEARSAN Tersanesi NATO Gizli Tesis Güvenlik Belgesi, MİLLİ Gizli Tesis Güvenlik Belgesi, ISO 9001:2015 Kalite Sertifikası, ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası, ISO 14001:2015 Çevre Sertifikası ve SASAD Savunma Sanayi Üreticileri Birliği Sertifikasına sahiptir.

ekran-goruntusu-2024-02-12-224452.png

1980 yılında DEARSAN Tersanesi kurulduğundan beri sayısız geminin inşa, fabrikasyon, onarım ve modifikasyonunu üstlenmiştir. Ayrıca, Türk Deniz Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan 16 adet ''Tuzla'' Sınıfı Karakol Botu’nun inşası belirlenmiş olan teslim takvimine uygun olarak da  tersanemiz tarafından sürdürülmektedir. 57 metrelik ''Tuzla'' Sınıfı Karakol Bot’larının dizaynı DEARSAN tersanesi tarafından geliştirilmiştir. ''Tuzla'' Sınıfı Karakol Botu, Türk Gemi İnşa Endüstrisi tarafından inşa edilen ilk savaş gemisi olmasına ek olarak,  savunma sistemlerinin dizaynı ve üretimi Türk Savunma Sanayi tarafından karşılanmıştır.

''Tuzla'' Sınıfı Karakol Botları'na ve türevlerine ek olarak DEARSAN aşağıda belirtilen tüm askeri gemi çeşitlerinin dizayn ve inşasını yapabilmektedir;

  • Korvet Sınıfı Gemiler
  • Çok Amaçlı Arama Kurtarma Gemileri
  • 12m, 15 m and 17m Hızlı Müdahale Botları
  • 27m,33m,42m Hücüm Botları
  • Silahlı Hızlı Karakol Botları
  • Hidrografik ve Oşinografik Araştırma Gemisi
  • Açık Deniz Destek Gemisi
  • Açık Deniz Karakol Gemisi
  • Mayın Avlama ve Mayın Tarama Gemileri
  • Çıkarma Gemileri.