Bahçeli'den CHP'deki genel başkan değişimine ilk yorum! Kılıçdaroğlu'nun 'sırtımdaki hançerler' sözlerine yanıt verdi

Bahçeli'den CHP'deki genel başkan değişimine ilk yorum! Kılıçdaroğlu'nun 'sırtımdaki hançerler' sözlerine yanıt verdi

Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP'nin hafta sonu gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı'nı hedef aldı. Bahçeli ayrıca Kılıçdaroğlu'nun 'sırtımdaki hançerler' ifadesine de yanıt verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP lideri, "CHP yönetimine diyorum ki Selahattin Demirtaş teröristtir, HEDEP bölücüdür. Siyasetteki nifak tohumu ve ayrık otudur. Osman Kavala sorosçudur, suçludur ve cezasını çekecektir" sözlerini kullandı.

Bahçeli, Kılıçaroğlu'nun kurultayda söylediği "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" sözlerini, "İtirafı gecikmiş, miadı geçmiş bir itiraf, beyhude bir sızlanma" şeklinde yorumladı.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Siyaset soğuk tandırdan sıcak ekmek alma hesabı yapanların, rüyasında sinek avına çıkanların, yalanı kana kana içip de bir damla hakikati yudumlamaktan aciz olanların harcı olamaz.

Türk siyasetinin bir ahlak reformuna, yeni bir kalkınma hamlesine, bir toparlanmaya ihtiyacı vardır. Bunu da MHP ve Cumhur İttifakı gerçekleştirmeye muktedirdir. Günübirlik siyaset yapmıyoruz, güdümlü siyaseti tanımıyoruz. Kuru gürültüden ibaret bir siyaseti takmıyoruz. Her söylenene kulak kabartmıyoruz. Kof söyleyene, boş söyleyene, çok söyleyene aldırmıyoruz.

Bugün hepimizin öncelikli görevi dünyadaki yaşanan gelişmeleri kavramak ve insanlığın ortak geleceğini adil ve sağ duyulu teklifler getirmektir. Daha huzurlu, güvenli ve gelişmiş bir Türkiye önceliğimizdir. Hiçbir engel yolumuzu kesemeyecektir. MHP olarak stratejik hedeflerimizi isabetle belirledik. Gündeme hakim olmanın yanında gelişmelere hakkaniyete saygılı bir üslupla yorumlamak başlıca gayemizdir. Hiçbir zaman çorak yere tohum ekmedik. İlkelerimizden ödün vermedik, irademizden şaşmadık, tutarlılığımızdan vazgeçmedik.

Esaret ile özgürlük arasında mekik dokuyan çürüklerin kime çektiği bellidir, belgelidir, bilinmektedir. Ama bizim de hangi muhteşem köke çektiğimiz bariz bir gerçektir. Gönül verdik ülkemize, gönül kazanmak istiyoruz. Cumhur İttifakı parlak bir geçmişle onurlu bir gelecek için çalışıyor. Hiçbir saldırı milletimize hizmet aşkımızı soğutamayacaktır. Birileri gibi ülkü ve ülke sevdamızı pazarlık malzemesi yapmadık, ufalmadık.

Buz üstüne bina yapıp içine girenler ilk güneşte batacak ahmaklardır. İnancı sahte olanların iradesi kumandalıdır. Kendi evindeki dolu testiyi görmeyip başkasının avucundan su içmeye kalkanların ne karnı doymaz. 

CHP'DEKİ GENEL BAŞKAN DEĞİŞİMİ

Kılıçdaroğlu'nun "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" lafı gecikmiş bir itiraf, beyhude bir sızlanmadır. Hançer tutan ellerin, yanına yöresine geldiğinde iyilik meleği olmadığını Kılıçdaroğlu'nun da bilmesi gerekiyordu. CHP'deki kurultay bizim konumuz değildir. Bize hayırlı olsun demek düşer. 

Üzüldüğümüz husus Atatürk'ün kurduğu partinin büyük kurultayında şehitlere rahmet dilemek yerine casuslara, teröristlere, işbirlikçilere, kiralık gazetecilere selam gönderilmesidir. Kalem selamdan; selam kelamdan önce gelir. Selam Allah'ın selamıdır ancak teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demektir. Biliniz ki bu tiplerden millete hayır gelmez, gelemez, gelemeyecektir. Biz Türkiye yüzyılı hedeflerini inşanın peşindeyiz. Tavsiyem odur ki hiç kimse hesap hatası yapmasın.