Bahçeli'den flaş açıklamalar!  Erken seçim... Kürt sorunu... Laiklik tartışmaları... S-400...

Bahçeli'den flaş açıklamalar! Erken seçim... Kürt sorunu... Laiklik tartışmaları... S-400...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, S-400 krizine ilişkin ABD'ye verdi veriştirdi. Bahçeli, "Türkiye'nin şerefini çiğnetmeyiz" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, S-400 krizine ilişkin ABD'ye verdi veriştirdi. Bahçeli, "Türkiye'nin şerefini çiğnetmeyiz" ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli çok sert konuştu.

İşte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

Cumhur İttifakı olarak yapacağımız çok düzenleme var. Sahadaki temas ve çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Yeniden önümüzü kesmek isteyenler olacak, bir kez daha onları bomboş hayalleri ile baş başa bırakacağız. Fitne ile örülmüş tuzaklarına düşmeyeceğiz. Hiçbir çılgın varlığımıza vuramayacak.

Covid 19 salgınının tehlike saçması, asimetrik ve ekonomik gerilimlerin yaygınlık kazanması, diplomatik kutuplaşmaların sertliği, iyimserliğimizi bir hayli gölgelemektedir. Dünyada çok sayıda ülke veya bölge, silahlı ya da silahsız çatışma halindedir. 2020'de vasat bulan şiddet ve silahlı çatışmaların maliyeti 15 trilyon dolara ulaşmıştır.

"SURİYE'DE KALICI ÇÖZÜM VAKTİ GELMİŞTİR"
Suriye'de kalıcı çözüm bulma vakti gelmiştir. Kremlin Sözcüsü'nün Türkiye'nin taahhütlerini yerine getirmediği açıklaması gerçek dışıdır. Soçi Zirvesi, Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliği imkanlarını derinlemesine ele almış ve karşılıklı anlayış ön plana çıkmıştır.

"TÜRKİYE'NİN ŞEREFİNİ ÇİĞNETMEYİZ"
Temmuz 2019'da ülkemize gelen S-400'le ilgili tavizsiz tutumumuz, egemenlik konumumuzun doğal sonucu olarak cümle aleme ilan edilmiştir. ABD yönetimi, Rusya'dan silah ve askeri malzeme alan ülkelere yaptırımlar devreye sokmaktadır. Türkiye'yi de içine almıştır. Devletimizin egemen vasfından vazgeçeceğimizi bekleyenler, aldığımız füze ve hava savunma sisteminin depolarda çürümesini tavsiye edenler iradesiz mankurtlardır. Varsın tehdit etsinler, Türkiye'nin şerefini çiğnetmeyiz. PKK'ya silahı hak görüyor da savunmamız mı göze batıyor. Afganistan'ı bu hale getiren kimdir?

ABD'YE ÜLKÜ OCAKLARI TEPKİSİ

Bu sırada FETÖ irtibatlı Demokrat Partili bir senatör, Temsilciler Meclisi'nde gündeme Ülkü Ocakları'nı getirmiştir. 2022 yılı ABD Ulusal Savunma Yetki Yasası'nın onaylanan metninde, Ülkü Ocakları'nın bir terör örgütü olup olmadığı hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından rapor hazırlanmasını öngören bir madde de yer almıştır. Bu kadar mı korkuyorlar bizden? Bu kadar mı kabuslar görüyorlar ülkücülerin varlığından, bu denli mi ürküyorlar cesaretimizden? Ben Ülkü Ocakları'nda yetişmekten iftihar eden bir genel başkanım. İkbal için değil, Türklüğün muzaffer şafağının sökmesi, milletin istiklal ve istikbal haklarının muhafazası için ülkücü oldum, yaşadım. Dünyaya bir kez daha gelsem, yine ülkücü hareketin bir ferdi olurdum. Ey ABD'nin Temsilciler Meclisi, ne anlatsak boş, ne biliyorsanız onu yapın, elinizden geleni ardınıza koymayın. Ülkü Ocakları'ndan şehit çıkar, gazi çıkar, kahraman çıkar, siyaset ve devlet adamı çıkar, adam gibi adam çıkar. Bir tek çıkmayacak teröristtir, haindir, devlet ve millet düşmanıdır.

KÜRT SORUNU TARTIŞMASI
Zillet İttifakı'nın ana ortaklarını ikaz ediyorum; Sözde Kürt sorununu tartışmak demek, milleti tartışmak demektir. Bu düşüncelerin ne bir vehim, ne de bir paranoya mahsulüdür. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Kürt kardeşlerimi sorun olarak gören CHP, İP, HDP vardır. Satılmış aydınlar vardır. Türkiye büyük bir ailedir.

Bunlar kimliksiz ve köksüz cephedir. HDP meşru organ değildir. HDP terörizmin gayrimeşru oluşumudur. Meşruiyetin değerlendirilmesinde yegane ölçü anayasanın çizdiği hukuki ve siyasi çerçevedir. Anayasanın ilk 4 maddesi milli varlığımızın kilidir. Buna aykırı hareket edilmesi anayasa suçudur. Gazi Meclis her meselenin çözüm mekanıdır ancak bölünmenin çözüm adresi görülemez. TBMM'nin üyeleri görevlerine başlarken devletin varlığı ve bağımsızlığını korumak için yemin etmişlerdir. Türkiye 37 yıldır bölücülük sorunuyla mücadele halindedir. Terörle mücadelede çok ağır bedeller ödenmiştir. 1984-2020 yılları arasında 8 bin 123 güvenlik görevlimiz şehit olmuştur. Yaralanan güvenlik görevlilerimiz ise 25 bine ulaşmıştır. 6 bin sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 84 bin terör saldırısı gerçekleşmiştir. Demem odur ki terörün doğrudan maliyeti 1 trilyon 250 milyar dolardır. Terörün ülkemize toplam faturası, ekonomide felaket tellallığı yapanlar iyi dinlesin; 2 trilyon 256 milyar 48 milyon dolardır.

FAHİŞ FİYATLAR
Yumurta, et, süt fiyatlarından samimi olarak şikayetçi olan kardeşlerime bir şey demiyorum. Fırsatçıların üzerine gidiliyor, hesap soruluyor. Vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edip pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Türkiye'nin terör ve bölücülük sorunları vardır. Yapılmak istenen siyasi azınlık haklarıdır.

LAİKLİK TARTIŞMALARI
Artık laiklik tartışmalarını bir kenara bırakalım, inanan-inanmayan tartışmasından vazgeçelim. Anayasa temelinde yıkıcı teklifler ancak düşmanları sevindirecektir.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI
Erken seçim, seçimlerin öne çekilmesi, baskın seçim yoktur. Herkes hesabını 2023 haziran ayına göre yapmalıdır. Zillet ittifakı biraz sabretsin, onlara cumhurun gücünü, mutlaka aziz millet iradesiyle göstereceğiz.