Bahçeli'den sonra Erdoğan da Sezen Aksu'yu hedef aldı: 'O dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir'

Bahçeli'den sonra Erdoğan da Sezen Aksu'yu hedef aldı: 'O dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir'

Cuma namazının ardından yaptığı konuşmada isim vermeden Sezen Aksu’yu hedef alan Erdoğan, “Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz; o dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” dedi.

Sezen Aksu, 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e..." sözleri nedeniyle hafta başından beri hedef gösteriliyor. 

Ankara'da bir avukatın Hakkında suç duyurusunda da bulunduğu Sezen Aksu'ya özellikle islamcı çevreler sosyal medyadan tepki gösteriyor.
Ancak bu kez tepkilerin adresi siyasetin en tepesi oldu.

 AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''kimse Hazreti Adem efendimize dil uzatamaz'' diyerek isim vermeden Sezen Aksu'yu hedef aldı. 

'ERDOĞAN: ''HAVVA VALİDEMİZE KİMSENİN DİLİ UZANAMAZ, HAD BİLDİRMEK BİZİM GÖREVİMİZDİR''

Cuma namazı ardından mihraba çıkarak konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir."

BAHÇELİ DE SEZEN AKSU'YA ''BU TİPLERİN KAFALARI ARIZALI'' DEMİŞTİ

Aslında Sezen Aksu'nun yıllar önce söylediği ve kimsenin dikkatini çekmeyen şarkısına siyaset dünyasından gelen tepki bu değildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Türk pop müziğinin ''minik serçe' lakaplı divasına ''serçeysen serçeliğini bil'' diye seslenmişti.
AKP'nin Cumhur İttifakı'ndaki ortağı MHP'nin lideri, ''Yazdığı ucube şarkının sözleri arasında Hz. Adem ve Havva’ya cahil diyen sorumsuz şarkıcının sefalet hali, cehalet çukurunun açık seçik bir numunesidir. Bu sanatçıya diyorum ki serçeysen serçeliğini bil sakın kuzgunluğa heves etme. Bu tiplerin kafaları arızalı, kalpleri taşlı ve dikenlidir'' demişti.

KİMLER SEZEN AKSU'YA DESTEK VERDİ?

Siyasetin tepesinden Sezen Aksu'ya yönelik saldırılar artarken birçok müzisyen de Türk popunun divasına destek vermeyi sürdürüyor. 

Zülfü Livaneli, Tarkan, Selçuk Yöntem gibi isimler yaptıkları paylaşımla Aksu'nun yanında durduklarını gösterdiler.
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da Sezen Aksu'nun yanında yer aldılar.

İlgili Haberler