Bakan Karaismailoğlu: "Önümüzdeki günlerde afet öncesi duruma bölgeyi kavuşturacağız"

Bakan Karaismailoğlu: "Önümüzdeki günlerde afet öncesi duruma bölgeyi kavuşturacağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün sel bölgesi Rize’yi ziyaret etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün sel bölgesi Rize’yi ziyaret etti.

anka'dan Doğancan İlek – Cevahir Topaloğlu'nun haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ilk olarak İkizdere’de karayolları şantiyesine giderek, devam eden tünel çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, yapılan tünellerin Rize’den Erzurum’a önemli bir koridor olduğunu söyledi. Rize’de yaşanan sel felaketinin ardından günlerdir bölgede olduklarını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaklaşık 10 gün önce Rize’de sel afeti oldu. O günden bu yana buralardayız. Devamında da Arhavi’de sel ve su baskınları oldu. İnşallah bu yağmurlarla bu afeti bir daha görmemek üzere bölgede önemli çalışmalarımız var. Bütün bakanlıklarımız ve kurumlarımızla birlikte afetin izlerini ortadan kaldırmak için çok yoğun bir çalışma var. Adeta bir seferberlik var burada.

“İYİDERE VE İKİZDERE TÜNELLERİNDE SON AŞAMADAYIZ”

Bütün kurumlarımızın özverili gayreti ile afetin izlerini ortadan kaldırmak üzereyiz. Önümüzdeki günlerde afet öncesi duruma bölgeyi kavuşturacağız. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, bölgede çok önemli yatırımlarımız var. Bir taraftan bu yatırımlarımız da devam ediyor.

İlk toplantımızı İkizdere tünellerinde yaptık. İyidere ve İkizdere tünellerinde artık son aşamaya geldik. Önümüzdeki günler de açmayı planlıyoruz. Bu yol İyidere’den başlayıp Erzurum’a kadar devam eden önemli bir koridor. Ovit Tüneli’nin yapılması ve devamındaki Kırık Tüneli’ndeki çalışmalar devam ediyor. Güney’de de İkizdere Tünellerinin bitirilmesiyle beraber bölge de de yaklaşık 50 kilometreye varan kısaltma olacak. 

TÜNEL AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANI YAPACAK

Rize-İyidere Lojistik Limanı’nın yapılmasıyla da kuzeyden güneye çok önemli bir koridoru bağlamış olacağız. Rize merkezi, Salarha Vadisi’ne bağlayacak çok önemli bir tünel imalatının bulunduğu yerdeyiz. Geçtiğimiz günlerde bu tünelin bir tüpünü trafiğe açmıştık. Özellikte Rize merkezde trafiğe bir rahatlama sağladı. Önümüzdeki günlerde İkizdere ile birlikte bu tünelin de açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla yapacağız. Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde tekrar Rize’ye gelecek. Ulaşım açısından çok önemli iki tünelimizin de açılış törenine katılacaklardır. Bu afetin selin izlerini ortadan kaldırmak için çok yoğun bir çalışma var ama biz diğer taraftan onlarca projemizde de çok yoğun çok özverili bir çalışma var.  Bütün Türkiye’nin her bir noktasında olduğu gibi bu bölgesel kalkınmayı hep birlikte topyekûn olarak bitireceğiz. Projelerimiz hızla devam ediyor.”